Κόσμος
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 14:41

Τουρκία - ανθρακωρυχείο: 232 οι νεκροί λέει ο Ερντογάν, 350 βουλευτής της αντιπολίτευσης

Στους 350 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα του νομού Μάνισα (Μαγνησία), υποστήριξε βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ενώ για 232 νεκρούς έκανε λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Στους 350 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα του νομού Μάνισα (Μαγνησία), υποστήριξε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση - Κεμαλιστές) Οζγκιούρ Οζέλ, ο οποίος έχει εκλεγεί στη Μάνισα, ενώ για 232 νεκρούς έκανε λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί είναι 205 και ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός εγκλωβισμένων.

Έχουν ανακοινωθεί, εξάλλου, 88 ονόματα ανθρακωρύχων που τραυματίστηκαν στο ανθρακωρυχείο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Από αυτούς, οι 63 έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

Δακρυγόνα στην Άγκυρα

Η τουρκική αστυνομία εκτόξευσε την Τετάρτη, στην Άγκυρα, δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων φοιτητών οι οποίοι διαδήλωναν εναντίον τις ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το δυστύχημα στη δυτική Τουρκία, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η ομάδα των 700 έως 800 διαδηλωτών ήθελε να πραγματοποιήσει πορεία από πανεπιστημιούπολη της τουρκικής πρωτεύουσας προς το υπουργείο Ενέργειας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.