Κοινωνία
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 09:51

Η ατζέντα της Τετάρτης

Η ατζέντα της Τετάρτης 14 Μαΐου 2014

12:00 Υπογραφή των συμβάσεων για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο), παρόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

14:00 Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα επισκεφθεί τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών  (Μητροπόλεως 52) και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου.

18:30 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μιλήσει σε εργαζόμενους του Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Τομέας Συνδικαλιστικού του Κινήματος. (ξενοδοχείο Caravel)

20:00 Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για την 50η επέτειο λειτουργίας της εταιρείας Unify Εταιρικές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε. στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Λεωφόρος Ηρακλείου 455, Νέο Ηράκλειο).

Απεργίες - κινητοποιήσεις

* 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που αντιδρούν στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12:00. 

* Στάση εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ, εν όψει της λήξης της οκτάμηνης περιόδου της διαθεσιμότητας συναδέλφων τους. Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 13:00. 

* Δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα συγκεντρωθούν στις 12:00 στα Προπύλαια από όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.