Κόσμος
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 12:52

Πακιστάν: Σύλληψη Αμερικανού πράκτορα του FBI

Αμερικανός πράκτορας του FBI, ο οποίος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο φέροντας σφαίρες και μαχαίρι, συνελήφθη την Κυριακή στο Πακιστάν.

Αμερικανός πράκτορας του FBI, ο οποίος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πολιτικό αεροπλάνο φέροντας 159 σφαίρες και μαχαίρι στις αποσκευές τους, συνελήφθη την Κυριακή στο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της ασιατικής χώρας την Τετάρτη.

Ο Τζόελ Κοξ κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο κ. Κοξ είχε τοποθετηθεί προσωρινά στο Πακιστάν για να παρέχει βοήθεια ρουτίνας στον επιτετραμμένο της αμερικάνικης αποστολής στη χώρα.

Τελικώς αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, με απόφαση πακιστανικού δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το Πακιστάν για να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Η σύλληψη του κ. Κοξ θύμισε τη σύλληψη έτερου Αμερικανού πράκτορα της CIA στο Πακιστάν, του Ρέιμοντ Ντέιβις, ο οποίος είχε σκοτώσει δύο άντρες το 2011 στην πόλη Λαχόρη, γιατί πίστεψε ότι θα τον ληστέψουν.

Ο κ. Ρέιμοντ είχε αφεθεί ελεύθερος, αφού καταβλήθηκε αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων και αυτές τον συγχώρεσαν.

Η κατάληξη εκείνης της υπόθεσης, αν και επιτρέπεται από τη νομοθεσία της χώρας, είχε προκαλέσει τον θυμό των Πακιστανών.