Κόσμος
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 12:18

Ιταλία: Σύλληψη πρώην υπουργού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στην σύλληψη πρώην υπουργού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Κλαούντια Σκατζόλα, στα πλαίσια έρευνας για πρώην κομματικό στέλεχος της Κεντροδεξιάς με διασύνδεση με τη μαφία, προχώρησαν οι ιταλικές αρχές.

Στην σύλληψη του πρώην υπουργού Βιομηχανίας της τελευταίας κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Κλαούντιο Σκατζόλα, στα πλαίσια έρευνας για πρώην κομματικό στέλεχος της Κεντροδεξιάς, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διασύνδεση με τη μαφία, προχώρησαν οι ιταλικές αρχές.

Οι διασυνδέσεις του με τον Αμαντέο Ματατσένα, επιχειρηματία στην περιοχή Καλαβρίας και πρώην βουλευτή της Κεντροδεξιάς οδήγησαν στη σύλληψη του, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία κατά της Μαφίας.

Ο κ. Ματατσένα έχει καταδικαστεί για διασυνδέσεις με την πανίσχυρη μαφία της Καλαβρίας. Διαφεύγει όμως της δικαιοσύνης.

Ο κ. Σκατζόλα είχε αναγκασθεί σε παραίτηση το 2010 μετά από κατηγορίες ότι αγόρασε ένα πολυτελές διαμέρισμα με τη βοήθεια ενός επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη για διαφθορά, αλλά αθωώθηκε από το δικαστήριο νωρίτερα μέσα στο 2014.

Το προηγούμενο μήνα ακόμη ένας στενός συνεργάτης του κ. Μπερλουσκόνι και φυγόδικος συνελήφθη στον Λίβανο για συνωμοσία με τη μαφία.