Πολιτική
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2004 18:28

«Καλύτερα που αποσύρθηκαν μόνοι τους. Εχουμε στοιχεία»

Ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και ο Χρήστος Τζέκος, που παρέδωσαν σήμερα τη διαπίστευσή τους στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ, όχι μόνο δεν θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά για να μπορέσουν να πάρουν μέρος σε επόμενες διοργανώσεις θα πρέπει προηγουμένως η ΔΟΕ να εξετάσει πάλι το φάκελό τους, αλλά και όλα τα στοιχεία που θα υπάρχουν στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Παράλληλα, ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμπεται αμέσως στη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), η οποία και θα αποφασίσει σχετικά, όπως ανακοίνωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο νομικός σύμβουλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Φρανσουά Καράρ, ενώ επισήμανε, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή πήρε ομόφωνα την απόφασή της.

Εκτός από τους δύο αθλητές και τον προπονητή τους, γίνεται έρευνα και για άλλα άτομα ή φορείς, που είναι διαπιστευμένοι στους Αγώνες της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί εάν υπήρξαν παραλείψεις, λανθασμένες ενέργειες ή κακή διαχείριση πληροφοριών.

«Καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα και οι δύο αθλητές με τον προπονητή τους επέστρεψαν με δική τους πρωτοβουλία τη διαπίστευσή τους. Εχουμε αποδεικτικά στοιχεία, αλλά ευτυχώς δεν βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση...».

Πάντως, ο Ελβετός δικηγόρος απέφυγε να αναφέρει ποια είναι αυτά, πρόσθεσε «δεν ερευνάμε τις πληροφορίες για το ατύχημα. Δεν είμαστε Τροχαία» και διευκρίνισε ότι η υπόθεση δεν αφορά κατηγορία για ντόπινγκ, αλλά επειδή δεν βρέθηκαν όταν κλήθηκαν για έλεγχο.

Ο νομικός σύμβουλος της Πειθαρχικής αναφέρθηκε και σε κάποιους που βρίσκονται στο περιβάλλον των αθλητών και για τους οποίους θα γίνει έρευνα. Αρνήθηκε ότι υπήρξαν πιέσεις από τις ΗΠΑ για τον Κεντέρη και την Θάνου, ενώ σε ερώτηση, σχετικά με το αν η WADA αναζητά τον Αμερικανό Μορίς Γκριν, η διευθύντρια Επικοινωνίας της ΔΟΕ, Ζιζέλ Ντέιβις, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία φερόμενη περίπτωση ντόπινγκ που να εξετάζει αυτή τη στιγμή η ΔΟΕ».

Πηγή: ΑΠΕ