Κοινωνία
Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 17:55

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία της 23χρονης στη Νέα Μάρκη

«Τη χτύπησα αλλά όχι έτσι όπως με κατηγορούν. Τη χαστούκισα αλλά όχι επανειλημμένα….Ήταν ατύχημα». Αυτός είναι ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του 26χρονου κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία της 23χρονης, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

«Τη χτύπησα αλλά όχι έτσι όπως με κατηγορούν. Τη χαστούκισα αλλά όχι επανειλημμένα….Ήταν ατύχημα». Αυτός είναι ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του 26χρονου κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία της 23χρονης κοπέλας, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Κατηγορούμενη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία είναι και η 32χρονη αδελφή του θύματος, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είπε ψέματα στις Αρχές για να καλύψει τον κατηγορούμενο με τον οποίο διατηρούσε παράλληλα με την αδελφή της ερωτική σχέση.

Το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη εμφάνισή της, μετά από αίτημα της Εισαγγελέως, καθώς η ίδια δεν παρουσιάστηκε και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της Θάνο Πλεύρη.

Η κατάθεση του πατέρα

Συντετριμμένος ήταν κατά την κατάθεσή του ο πατέρας του θύματος και της κατηγορουμένης. Όπως είπε ενώπιον των δικαστών «ποτέ δεν πίστευα ότι η μια μου κόρη θα έκανε κακό στην άλλη. Αλλά από τα στοιχεία προκύπτει το αντίθετο. Η κατηγορούμενη κόρη μου προσπάθησε να καλύψει την αλήθεια για να καλύψει» τον 26χρονο.

Ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος έδειρε την κόρη του.

«Τον τελευταίο καρό η κόρη μου είχε πει οτι την είχε χτυπήσει μια φορά στο αφτί της και μετά την είχε μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας στα Σπάτα. Την είδα που πονούσε, τη ρώτησα και έτσι μου διηγήθηκε το περιστατικό. Την είχε χτυπήσει άλλες δύο φορές. Αποκλείεται ο θάνατος της να ήταν ατύχημα. Και να πέσει κάποιος κάτω, δεν μπορεί να αποκτήσει αυτά τα χτυπήματα. Ο γιατρός της εντατικής μου είπε ότι τα χτυπήματα είχαν σκοπό να επιφέρουν το θάνατο», πρόσθεσε. 

Ο πατέρας υποστήριξε ότι έμαθε 10 μέρες πριν από τον θάνατο της 23χρονης κόρης του για την παράλληλη σχέση που διατηρούσε ο κατηγορούμενος με την αδελφή της.

«Το τελευταίο δεκαήμερο πριν το θάνατό της, η κόρη μου μού είπε ότι ο 26χονος είχε σχέση με την αδερφή της. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, η κατηγορουμένη και ο 26χρονος είχαν σχέση στο παρελθόν, πριν εκείνος γίνει ζευγάρι με το θύμα, προφανώς κατά τη διάρκεια του γάμου της. Η μεγάλη μου κόρη μού είπε πως αναγκάστηκε να πει ψέματα στην πρώτη της κατάθεση, γιατί την απειλούσε ο κατηγορούμενος, ότι θα κάνει κακό στην ίδια και στην οικογένεια της. Πάντως, η κατηγορουμένη μετά τον θάνατο της αδελφής της δεν έδειξε ιδιαίτερη συμπαράσταση. Την ημέρα του μνημόσυνου είχε πάει σε καλλιστεία σκύλων. Δεν μιλάω πλέον μαζί της. Ξέρω ότι συνεχίζει τη ζωή της κανονικά».

Η διαδικασία συνεχίζεται.