Αθλητικά
Σάββατο, 03 Μαΐου 2014 08:23

ΝΒΑ: Έμειναν «ζωντανοί» Μάβερικς και Νετς

Στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση των πλέι οφ του ΝΒΑ έμειναν Ντάλας και Μπρούκλιν μετά τις εντός έδρας επιτυχίες επί των Σαν Αντόνιο και Τορόντοι αντίστοιχα (ισοφάρισαν τη σειρά σε 3-3).

Στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση των πλέι οφ του ΝΒΑ έμειναν Ντάλας και Μπρούκλιν μετά τις εντός έδρας επιτυχίες επί των Σαν Αντόνιο και Τορόντοι αντίστοιχα (ισοφάρισαν τη σειεά σε 3-3).

Οι ομάδες, πλέον, που θα προκριθούν στα ημιτελικά του αμερικανικού πρωταθλήματος θα γίνουν γνωστές μετά τις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Τέξας και Καναδά αντίστοιχα, μιας και οι Σπερς, αλλά και οι Ράπτορς έχουν το πλεονέκτημα της έδρας/

Το Ντάλας με τους Έλις και Νοβίτσκι να πετυχαίνουν από 29 και 22 πόντους αντίστοιχα επιβλήθηκε του Σαν Αντόνιο με 113-111 και τα πάντα, πλέον, θα κριθούν στο 7ο ματς στην έδρα των Σπερς. Στο τελευταίο 12λεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και με επιμέρους σκορ 14-2 πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Από το Σαν Αντόνιο ο Πάρκερ ήταν πολύ καλός με 22 πόντους εκ των οποίων οι 13 στην τελευταία περίοδο.

Αντίθετα, το Μπρούκλιν δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Τορόντο και με τελικό 97-83 θα τα παίξει όλα για όλα στο «σπίτι» των Ράπτορς. Ο Ντερόν Ουίλιαμς με 23 και ο Τζο Τζόνσον με 17 πόντους ηγήθηκαν της ομάδας του Τζέισον Κιντ, που πήρε από νωρίς τη διαφορά στο σκορ (έφτασε και στο +26), φτάνοντας άνετα στη νίκη. Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν διασώθηκε από τους φιλοξενούμενους με 28 πόντους, ενώ ο Κάιλ Λάουρι έμεινε στους 11 με 4/16 σουτ.