Αθλητικά
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 15:59

Γ. Γεωργιάδης: «Το Κύπελλο η αρχή για να επιστρέψουμε στους τίτλους»

Τις σκέψεις τους για τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κατέθεσαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης και ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

 

Τις σκέψεις τους για τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κατέθεσαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης και ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος έλαβε πρώτος το λόγο, εκτιμά ότι «μόνο αρνητική ενέργεια μπορεί να φέρει η πίεση. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι πως θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι για να πάρουμε τον τίτλο. Είναι κάτι που μένει, ο τίτλος είναι κάτι που θα το θυμάται ο καθένας σε όλη του τη ζωή».

Για τον τελικό απέναντι στην πρώην ομάδα του επισήμανε ότι «είναι όπως ένα παιχνίδι. Σε έναν τελικό παζίει ρόλο και η τύχη, ελπίζω να είμαστε καλοί, να την έχουμε με το μέρος μας και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, απάντησε ότι «δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι, είχε να κάνει γενικότερα με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορούμε να πάμε πίσω, να κοιτάξουμε και πιο παλιά πράγματα, που αν τα βλέπει η Ευρώπη θα γυρίζει την πλάτη. Έχουμε αφήσει πίσω τα ματς των ημιτελικών».

Όσο για το αν υπάρχει φαβορί; «Ο τίτλος του φαβορί δεν υπάρχει σε ένα παιχνίδι που δίνει τον τίτλο. Συμβαίνουν τα πάντα στο γήπεδο. Ούτε άγχος έχουμε, ούτε θεωρούμε τον εαυτό μας φαβορί. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Το ότι έχω παίξει στον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει κάτι. Θέλουμε να το χαρούμε και να μην συμβεί τίποτα εκτός αγωνιστικού χώρου».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, που πήρε στη συνέχεια το λόγο, είπε: «Μου κάνει εντύπωση που ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός αναμετρώνται σε έναν τελικό μετά από 37 χρόνια. Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι στο αυριανό παιχνίδι σαν μέλος του ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη η χαρά και ελπίζουμε να έχουμε την τύχη αύριο να το κατακτήσουμε. Ελπίζω να είμαστε εμείς που θα το πάρουμε μαζί μας».

Για το αν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην ενδεκάδα, δήλωσε: «Εκπλήξεις δεν νομίζω να υπάρξουν. Και εγώ θα ήθελα να παίζουν οι τρεις τιμωρημένοι παίκτες μας (Αθνασιάδης, Νάτχο, Κατσουράνης). Λυπάμαι πολύ γι΄ αυτούς, αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στα παιδιά που θα είναι διαθέσιμα και με αυτούς θα παλέψουμε».

Όσο για τη σημασία που έχει για την ομάδα του ο τίτλος; «Είμαστε μία ομάδα μεγάλη, που στερείται τίτλους. Πρέπει να είναι η αρχή το αυριανό παιχνίδι, να επιστρέψουμε στα τρόπαια, ώστε να πάρει δύναμη και αυτός ο άνθρωπος (ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης) να συνεχίσει να είναι και να βοηθάει την ομάδα».

Για τα συναισθήματα που τον διακατέχουν, απάντησε ότι «έχω την ίδια λαχτάρα και τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Είπα χαριτολογώντας και στους παίκτες ότι σαν ποδοσφαιριστής έχω παίξει σε επτά τελικούς και έχω κερδίσει τους πέντε, όποτε φυσιολογικά κερδίζω. Αν έπαιζα αύριο είναι πιθανό να έβαζα ένα γκολ».