Πολιτική
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 07:01

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και μόνο το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα παροδικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που αργά το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές βροχές. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι με εξασθένηση. Θερμοκρασία : Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: ΑΠό 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή, στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα Ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, οι οποίοι σταδιακά στο Ιόνιο θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην υπόλοιπη χώρα.