Πολιτική
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 15:09

Εντυπωσιασμένοι οι παρουσιαστές του NBC από τη διοργάνωση των Αγώνων

Εξαιρετικά θετικά ήταν τα σχόλια των παρουσιαστών της δημοφιλούς πρωινής εκπομπής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC «Today» για την πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι τρεις παρουσιαστές του NBC (Katie Couric, Matt Lauer και Al Roker) ήταν καλεσμένοι του Λάρι Κινγκ στο CNN, σε μια εκπομπή αφιερωμένη στους Αγώνες της Αθήνας.

Το πρώτο δεκάλεπτο της εκπομπής επικεντρώθηκε στη γενική αποτίμηση της διοργάνωσης των Αγώνων και στη συνέχεια δόθηκε έμφαση στις επιδόσεις των αμερικανών αθλητών.

Απαντώντας στην ερώτηση για το πως αποτιμά, μέχρι στιγμής, τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, η κ. Κούρικ, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Οι Έλληνες κάνουν υπέροχη δουλειά χωρίς ίχνος προβλήματος και εμείς περνάμε υπέροχα. Υπήρξε αρνητική δημοσιότητα μέχρι την έναρξη των Αγώνων, αλλά κατά εντυπωσιακό τρόπο οι Έλληνες, ως δια μαγείας, κατάφεραν να ολοκληρώσουν και να συνταιριάσουν όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις».

Όσον αφορά την ελληνική φιλοξενία, ο Μάτ Λάουερ χαρακτήρισε τους Έλληνες «εκπληκτικούς» και «καταδεκτικούς» και σημείωσε ότι έχει μείνει «έκθαμβος από τον υπέροχο τρόπο που του συμπεριφέρονται οι Αθηναίοι, ειδικά τώρα που γεμίζουν την πόλη και τα στάδια, καθώς επιστρέφουν από τις καθιερωμένες τους καλοκαιρινές διακοπές».

Για την ολυμπιακή ασφάλεια οι αμερικανοί δημοσιογράφοι αναγνώρισαν ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει υπέροχη δουλειά, εξισορροπώντας την ασφάλεια με την άνεση των πολιτών». «Στην Αθήνα υπάρχει μια απίστευτη επίδειξη δύναμης και ασφάλειας, που λειτουργεί αποτρεπτικά», παρατήρησαν.

Τέλος, σε ερώτηση του Λάρι Κινγκ για το αν διαπιστώθηκαν φαινόμενα αντιαμερικανισμού, η Κούρικ επισήμανε ότι δεν διαπίστωσε αντιαμερικανικά αισθήματα στην Αθήνα, καθώς επίσης ότι οι Αμερικανοί έτυχαν ευγενικής υποδοχής στην τελετή έναρξης.