Αθλητικά
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 21:54

Ευρωλίγκα: Παράταση στην ελπίδα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη (μόλις) τέταρτη φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, επικρατώντας στο ΣΕΦ με 78-76 και μειώνοντας σε 1-2 στη μεταξύ τους σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. 

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη (μόλις) τέταρτη φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, επικρατώντας στο ΣΕΦ με 78-76 και μειώνοντας σε 1-2 στη μεταξύ τους σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης πήρε παράταση έως την Τετάρτη, οπότε θα τεθεί αντιμέτωπος και πάλι με τη «βασίλισσα» με στόχο να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει την πρόκριη στο φάιναλ-4 του Μιλάνου στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα, που αν παιχθεί θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη. 

Σε αντίθεση με τους αγώνες που προηγήθηκαν στην ισπανική πρωτεύουσα, απόψε ο Ολυμπιακός ήταν σταθερά καλός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη που απογειώνει την ψυχολογία ενόψει της τέταρτης αναμέτρησης, αφού αποδείχθηκε ότι ακόμη και η φετινή Ρεάλ δεν είναι άτρωτη. 

Κορυφαίοι των «ερυθρόλευκων» οι Ντάνστον και Σπανούλης, που τελείωσαν το παιχνίδι με 21 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ από το συγκρότημα του Πάμπλο Λάσο το πάλεψαν οι Ροντρίγκεθ (19 πόντου) και Φερνάντεθ (18).

Οι Γιουγ και Φερνάντεθ ξεκίνησα «ζεστοί» από τα 6.75 αλλά αυτή τη φορά ο αντίπαλός τους ήταν καλά διαβασμένος. Η άμυνα ήταν υποδειγματική καθώς σταμάτησε τους αιφνιδιασμούς και «φρέναρε» τον πολύ γρήγορο ρυθμό που επιχειρεί να δώσει σε κάθε αγώνα της η ισπανική ομάδα.

Ταυτόχρονα, ο Ντάνστον (11 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο) έκανε… πάρτι με τους αντίπαλους ψηλούς και ο Ολυμπιακός με σερί 7-0 ξέφυγε στο 8΄ με 20-13 και τελείωσε την πρώτη περίοδο με τη διαφορά στο +8 (23-15), έχοντας φορτώσει και με δύο φάουλ τον Μίροτιτς.

Με τον Λοτζέσκι να «τραβά» το σκορ στην επίθεση και τον Σίμονς να αντικαθιστά επάξια τον Ντάνστον, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο 13΄ με 13 πόντους (32-19), αλλά ένα αντιαθλητικό φάουλ του Κόλινς στον Φερνάντεθ (μοιράστηκαν και από μία τεχνική ποινή) βοήθησε τους Ισπανούς να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, με το ημίχρονο να βρίσκει πίσω τη Ρεάλ με επτά πόντους (38-45).

Η βοήθεια που πρόσφερε ο Μίροτιτς σε άμυνα κι επίθεση και η ευστοχία του Φερναντεθ από μακρινή απόσταση έριξε τη διαφορά στο -2 (47-49), όμως το τρίποντο του Πέτγουεϊ και η τεχνική ποινή στον Ρούντι ήταν «μαχαιριά στην καρδιά» για τη Ρεάλ, που είδε τη διαφορά να ανεβαίνει αμέσως με αποτέλεσμα οι παίκτες της να αποκτήσουν αρκετά νεύρα.

Με νέο τρίποντο του Πέτγουεϊ το σκορ έγινε 68-60, όμως οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 3-10 μείωσαν στο 37΄ σε 71-70 και 44΄΄ πριν τη λήξη ο Ροντρίγκεθ έδωσε προβάδισμα (73-74) στην ομάδα του.

Ο… «από μηχανής Θεός» του Ολυμπιακού, όμως, λεγόταν Πρίντεζης και με τρίποντο «σκότωσε» τη Ρεάλ, καθώς έγραψε το 76-74 στα 27΄΄ πριν τη λήξη, για να κριθεί εν τέλει η αναμέτρηση από τη γραμμή των βολών όπου ο Σλούκας είχε να επιδείξει 2/2 εν αντιθέσει με το 2/6 των Ισπανών.