Πολιτική
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2004 11:32

Κατατίθεται σήμερα το ν/σ για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού

Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού καταθέτει σήμερα η κυβέρνηση. Μετά από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, έκανε γνωστό ότι ο νέος νόμος θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Ο νέος νόμος περιλαμβάνει διατάξεις για τη βία στα γήπεδα και την οικονομική εξυγίανση των ομάδων, δεν θα περιλαμβάνει όμως ρυθμίσεις για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η συζήτηση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα αρχίσει αμέσως μετά, δήλωσε ο κ. Ορφανός στον απόηχο της αντιπαράθεσης για τα κρούσματα ντόπινγκ και τις παράτυπες χρηματοδοτήσεις προς αθλητικά σωματεία και εταιρείες.

Σε ερώτηση για το να υπάρχουν ευθύνες αναφορικά με τη διάθεση χρημάτων προς αθλητικά σωματεία και εταιρείες –μεταξύ των οποίων και αυτή του Χρήστου Τζέκου-, ο κ. υφυπουργός αρκέστηκε να απαντήσει ότι «για όλα θα αποφανθούν τα αρμόδια όργανα». «Έχουμε καιρό να τα δούμε όλα αυτά, αφήστε πρώτα να τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες», πρόσθεσε. «Αυτά θα τα βρουν οι εισαγγελείς δεν μπορώ να δώσω στοιχεία όταν παράλληλα διεξάγεται εισαγγελική έρευνα», τόνισε ο κ. Ορφανός.

Κληθείς να κάνει κάποιο σχόλιο για τις χθεσινές αποδοκιμασίες του κοινού στο Ολυμπιακό Στάδιο στον τελικό των 200 μέτρων, ο κ. Ορφανός είπε: «Ο καθένας όπως νιώθει, έτσι εκφράζεται». Ο ίδιος πάντως, όπως ανέφερε, ως φίλαθλος και ως οπαδός, δεν θα αποδοκίμαζε.

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για το θέμα της αφαίρεσης προνομίων από Ολυμπιονίκες οι οποίοι εντοπίζονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.