Κοινωνία
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014 14:43

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Τα τελευταία απαραίτητα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι μπορούν να προμηθευτούν έως το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου οι καταναλωτές. 

Τα τελευταία απαραίτητα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι μπορούν να προμηθευτούν έως το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου οι καταναλωτές. 

Αναλυτικά, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Αθήνας:

 

  • Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου: 13:00 - 19:00
  • Μ. Σάββατο 19 Απριλίου: 09:00 - 15:00
  • Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Τα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις, που είναι μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες ως εξής:

  • Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου: 13:00 - 21:00
  • Μ. Σάββατο 19 Απριλίου: 09:00 - 20:00
  • Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη:

Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου: 13:00 - 19:00
Μ. Σάββατο 19 Απριλίου: 10:00 - 16:00
Την Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Την Τρίτη 22 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Συμβουλές για την αγορά αμνοεριφίων

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συμβουλεύει τους καταναλωτές, τι πρέπει να προσέχουν κατά την αγορά των αμνοεριφίων:

Όλα τα σφάγια των αμνοεριφίων πρέπει να φέρουν την ωοειδή σφραγίδα που δηλώνει τη σήμανση καταλληλότητας.

Τα ελληνικά σφάγια αμνοεριφίων φέρουν ωοειδή σφραγίδα χρώματος τυρκουάζ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με την ένδειξη «Ελλάς».
Τα σφάγια Κοινοτικής προέλευσης φέρουν επίσης ωοειδή σφραγίδα χρώματος τυρκουάζ καθώς και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με τη χώρα προέλευσης.

Τα σφάγια που προέρχονται από τρίτες χώρες φέρουν υποχρεωτικά ωοειδή σφραγίδα χρώματος καφέ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με τη χώρα προέλευσης.

Κατά την πώληση των αμνοεριφίων πρέπει να τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και να εξασφαλίζεται κατάλληλη θερμοκρασία στους χώρους συντήρησης. Γενικά όλα τα νωπά κρέατα πρέπει να βρίσκονται εντός ψυκτικών θαλάμων και να διατίθενται σε θερμοκρασία 2-5 °C.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, συμβουλεύει επίσης, τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε προμηθευτές που διαφημίζουν την πώληση προϊόντων σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές εντοπίσουν ότι τα προϊόντα που διαφημίζονται δεν είναι διαθέσιμα, καλούνται να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μέσω της ιστοσελίδας www.1520.gov.gr ή καλώντας στη Γραμμή Καταναλωτή 1520.