Αθλητικά
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 21:53

Ευρωλίγκα: Δεύτερη ήττα και 0-2 ο Ολυμπιακός με Ρεάλ

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος στο «Παλάθιος ντε Ντεπόρτες» απόψε, σαφώς πιο ανταγωνιστικός και μαχητικός, αλλά δεν απέφυγε τη δεύτερη κατά σειρά ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά με 82-77. 

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος στο «Παλάθιος ντε Ντεπόρτες» απόψε, σαφώς πιο ανταγωνιστικός και μαχητικός, αλλά δεν απέφυγε τη δεύτερη κατά σειρά ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά με 82-77.

Tο έργο του πρωταθλητή Ευρώπης έγινε πια πολύ δύσκολο, αφού για να προκριθεί στο φάιναλ-4 του Μιλάνου χρειάζεται τρεις συνεχείς νίκες αρχής γενομένης από το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας, απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει μολις τόσες έως τώρα στη φετινή περίοδο! 

Ο αγώνας κρίθηκε, ουσιαστικά, στο πρώτο ημίχρονο, όταν με «χάρτινη» άμυνα ο Ολυμπιακός δέχθηκε 53 πόντους, ενώ οι παίκτες του ήταν εκνευριστικά άστοχοι σε σουτ με καλές προϋποθέσεις (ελεύθερα) αλλά και βολές .

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλά, με τους Πέτγουεϊ και Ντάνστον που άρχισαν στην πεντάδα να προσφέρουν πολλά στην άμυνα, ενώ με τον Σπανούλη να «τραβά» το σκορ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε  6-11.

Τότε ανέλαβαν δράση οι Φερνάντεθ και Μπουρούσης, με την Ρεάλ να εκμεταλλεύεται τα λάθη του Σπανούλη και να προσπερνά (15-13), ενώ λίγο αργότερα τα «δολοφονικά» σουτ των Γιουλ και Μίροτιτς έστειλαν τη διαφορά στο +6 (25-19), για να κλείσει η «βασίλισσα» το πρώτο δεκάλεπτο στο 30-23.

Με δύο «κολλητά» τρίποντα του Ρέγες η Ρεάλ «έγραψε» 7/10 και ξέφυγε με 36-23, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Κόλινς και οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους επτά (51-44), για να κλείσει το ημίχρονο στο 53-44 με καλάθι του Ρούντι. 

Με δύο τρίποντα του αρχηγού της η πειραϊκή ομάδα πλησίασε στο -3 (52-55) με ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, αλλά η Ρεάλ έπαιρνε πόντους από τον Ρούντι που η άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να περιορίσει και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 63-52 και λίγο αργότερα το 70-57 με τρίποντο του Μπουρούση, αλλά οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν εκ νέου (70-62) στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν πια καλή άμυνα αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν εύκολα, χάνοντας αρκετά ελεύθερα σουτ. Οι Μαδριλένοι έφτασαν έτσι στο 74-62, αλλά ο Λοτζέσκι έριξε τη διαφορά στο -4 (75-78), ένα λεπτό πριν τη λήξη, με τον Ντάνστον να αστοχεί εξ επαφής για να μειώσει στους τρεις 30΄΄ πριν το τέλος κι εκεί κρίθηκαν τα πάντα.

Στα αρνητικά της βραδιάς και η απώλεια του Σίμονς, που υπέστη τράβηγμα στον προαγωγό και ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να τον αφήσει εκτός επειδή ελλόχευε ο κίνδυνος της θλάσης.