Κόσμος
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 15:04

Ιράν: Μητέρα έσωσε από την κρεμάλα τον δολοφόνο του γιου της

Θανατοποινίτης ο οποίος είχε δολοφονήσει 17χρονο συνομήλικό του γλίτωσε την δημόσια εκτέλεση την τελευταία στιγμή, λόγω του οίκτου της οικογένειας του θύματος.

Θανατοποινίτης ο οποίος είχε δολοφονήσει 17χρονο συνομήλικό του όταν ήταν έφηβοι γλίτωσε την δημόσια εκτέλεση την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, λόγω του οίκτου τον οποίο έδειξε η οικογένεια του θύματος.

Ο 24χρονος Μπαλάλ Αμπντουλάχ είχε σκοτώσει τον Αμπντολάχ Χοσεϊνζαντέχ σε αψιμαχία σε δρόμο πριν από επτά χρόνια.

Οι γονείς του Αμπντολάχ, οι οποίοι έχουν χάσει επίσης έναν 11χρονο γιο σε ατύχημα με μοτοσικλέτα, είχαν ζητήσει πολλάκις την αναβολή της εκτέλεσης του Μπαλάλ, η οποία τελικώς ορίστηκε για την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με την λογική «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» του ισλαμικού νόμου (σαρία), η οικογένεια του θύματος έπρεπε να έχει κομβικό ρόλο στην τιμωρία του θύτη.

Ο ρόλος τους ήταν να σπρώξουν την καρέκλα πάνω στην οποία πατούσε ο θανατοποινίτης, ώστε εκείνος να κρεμαστεί στο κενό και να πεθάνει - έτσι - στην κρεμάλα.

Ο θανατοποινίτης εκλιπαρούσε για τη ζωή του, ωστόσο οι δήμιοι του πέρασαν τη θηλειά στο λαιμό.

Αντί όμως να επισφραγίσει τη μοίρα του, σπρώχνοντας την καρέκλα, η μητέρα του Αμπντολάχ τον χαστούκισε δυνατά και έφυγε από κοντά του, ενώ ο πατέρας του θύματος του έβγαλε τη θηλιά.

Τη σκηνή κατέγραψαν φωτογράφοι του κρατικού πρακτορείου του Ιράν Isna.

Ο πατέρας του θύματος, Αμπντολγάνι Χοσεϊνζαντέχ, δήλωσε ότι η γυναίκα του είχε δει ένα όνειρο, τρεις ημέρες πριν την ημερομηνία της εκτέλεσης, στο οποίο ο νεκρός γιος της τής ζητούσε να μην εκδικηθεί για το θάνατό του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, η οικογένεια κατέληξε ότι ο Μπαλάλ δεν σκότωσε σκόπιμα τον γιο τους.

Ο Μπαλάλ επέστρεψε στη φυλακή.

Στο Ιράν διεξάγονται κάθε χρόνο οι περισσότερες εκτελέσεις στον πλανήτη, μετά από την Κίνα, η οποία κατέχει τα θλιβερά πρωτεία στον συγκεκριμένο τομέα.