Αθλητικά
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2004 17:23

Ρόγκ: Οι Αγώνες δεν αμαυρώνονται από το ντόπινγκ

Τα κρούσματα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς της Αθήνας είναι αρκετά, όμως, όχι και ικανά για να αμαυρώσουν την εικόνα τους Αγώνες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Ζαγκ Ρογκ.

«Αυτό που έχει σημασία είναι το ότι ενεργούμε ενάντια στην χρήση αναβολικών. Σήμερα όλοι γνωρίζουν πως κάνουμε σοβαρά τη δουλειά μας. Εχουμε μηδενική ανοχή στη χρήση αναβολικών. Γίνεται πλέον όλο και πιο δύσκολο να μας εξαπατήσει κάποιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα δείγματα αίματος και ούρων θα πρέπει να παίρνονται κάτω από αυστηρότατους ελέγχους. Αν έχουμε αμφιβολίες μπορούμε ακόμη να κάνουμε ανάλυση του DNA για να δούμε αν ταιριάζει με το δείγμα του αθλητή που έχουμε. Δεν το έχουμε χρειαστεί μέχρι τώρα αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του κόσμου οι οποίοι χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ φώναζαν «Κεντέρης-Κεντέρης» με συνέπεια να καθυστερήσει για λίγα λεπτά η έναρξη του τελικού των 200μ. ανδρών, έκανε λόγο «για διαχωρισμό μεταξύ μιας συναισθηματικής αντίδρασης και του γενικού αισθήματος. Ο αθλητισμός είναι από μόνος του παθιασμένος και δεν γίνεται να το σταματήσεις αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters