Αθλητικά
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 12:27

Ευρωλίγκα: Η δεύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού

Τη νίκη για να μείνει ζωντανός ση διεκδίκηση της πρόκρισης θα επιζητήσει απόψε ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ (20:00, Novasports 2), στη δεύτερη αναμέτρηση με την ομάδα του Λάσα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Τη νίκη για να μείνει ζωντανός ση διεκδίκηση της πρόκρισης θα επιζητήσει απόψε ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ (20:00, Novasports 2), στη δεύτερη αναμέτρηση με τους Ισπανούς για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εύκολα τη Μεγάλη Τρίτη αλλά απόψε θα έχει την ευκαιρία του, έστω χωρίς τον Περπέρογλου που ανέβασε πυρετό, αρκεί βεβαίως να αφήσει πίσω την προηγούμενη εμφάνιση, να δώσει το 100% όσων μπορεί και να μείνει πιστός στο τακτικό πλάνο, προκειμένου να επιστρέψει στον Πειραιά για να διεκδικήσει την πρόκριση. 

Δύσκολο, αφού η Ρεάλ φέτος μετρά 26 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην έδρα της, όχι όμως και ακατόρθωτο για έναν Ολυμπιακό που θα αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να «κόψουν» τον πολύ γρήγορο ρυθμό του αντίπαλου, να παίξουν καλύτερη άμυνα, να αποφύγουν τα λάθη και να δείξουν συγκέντρωση αλλά και υπομονή στην επίθεση.

Βεβαίως και περισσότερους διακριθέντες, αφού μόνο με τρεις παίκτες να παίζουν καλά (Σπανούλης, Πρίντεζης, Σίμονς) είναι βέβαιο ότι δεν έχεις την παραμικρή τύχη. Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ είναι σίγουρο πως και απόψε θα προσπαθήσει να επιβάλει το ρυθμό της, βλέποντας ότι στο πρώτο ματς ο αντίπαλος δεν είχε «αντίδοτο» σε αυτή την τακτική. Εκείνο που απομένει να δει κάποιος, πάντως, είναι την αντίδραση των παικτών της αν η κατάσταση γίνει... ζόρικη.