Αθλητικά
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 17:29

Η Ατλέτικο Μινέιρο ακύρωσε τη μεταγραφή του Ανελκά

Η Ατλέτικο Μινέιρο ακύρωσε τη μεταγραφή του Γάλλου πρώην διεθνή Νικολά Ανελκά, όπως επιβεβαιώθηκε από τον βραζιλιάνο σύλλογο.

 

Η Ατλέτικο Μινέιρο ακύρωσε τη μεταγραφή του Γάλλου πρώην διεθνή Νικολά Ανελκά, όπως επιβεβαιώθηκε από τον βραζιλιάνο σύλλογο.

Η Ατλέτικο είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο 35χρονος επιθετικός είχε συμφωνήσει να ενταχθεί στην ομάδα, μετά την αποπομπή του από την Γουέστ Μπρομ το Μάρτιο, για αντισημιτική χειρονομία.

Στην πορεία όμως η κατάσταση άλλαξε και η Ατλέτικο απέκλεισε την απόκτησή του, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε ενώ ο Ανελκά βρισκόταν σε θρησκευτική επίσκεψη στο Κουβέιτ.

«Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του» δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του βραζιλιάνικου συλλόγου, Εντουάρντο Μαλούφ. «Το μόνο που καταφέραμε ήταν να μιλήσουμε με έναν άνθρωπο που βρισκόταν κοντά του κι έναν μάνατζερ» πρόσθεσε.

Η άφιξη του Ανελκά στη Βραζιλία είχε προγραμματιστεί για τις 8 Απριλίου, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας από τον πρόεδρο της ομάδας του Μπέο Οριζόντε, Αλεσάντρε Καλίλ.

Η συμφωνία είχε επιτευχθεί μετά από μια επίσκεψη από τον μάνατζερ του Ανελκά, Κριστιάν Κατσίνι και τον αδελφό του, Κλοντ Ανελκά, στη βραζιλιάνικη πόλη, στις αρχές του μήνα.

Ο ρόλος του πρώην συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν και νικητή δύο φορές της «Χρυσής Μπάλας», Ροναλντίνιο, υπήρξε θεμελιώδης για τη συμφωνία, που τελικά δεν υλοποιήθηκε. Ένας θυμωμένος Μαλούφ επέκρινε δριμύτατα τη στάση των Ανελκά και επέμεινε ότι ο σύλλογος δεν πρόκειται να αλλάξει απόφαση.

«Λάβαμε ένα email από τον Κατσίνι, που ανέφερε ότι ο Νικολά παρευρισκόταν σε μια συνάντηση στο Κουβέιτ. Όλα ακυρώθηκαν. Εμείς είμαστε πιο σημαντικοί από αυτό. Η Ατλέτικο Μινέιρο είναι μεγαλύτερη από τον Νικολά Ανελκά. Η συμπεριφορά του απέδειξε ότι δεν είναι επαγγελματίας» υπογράμμισε ο Μαλούφ.

Στα 19 χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του ο Ανελκά έχει φορέσει τις φανέλες κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, παίζοντας –μεταξύ άλλων- στις Παρί Σεν Ζερμέν, Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους.