Πολιτική
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 15:15

Αντώναρος: «Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις»

Με τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας απεδείχθη ότι η χώρα «ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις κι έδειξε -ακόμη και στους πιο σκληρούς επικριτές της- ότι μπορεί να πετυχαίνει τους στόχους της, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται», επισήμανε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Πρόκειται για μια επιτυχία της Ελλάδας κι όλων των Ελλήνων, υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος, απευθύνοντας συγχαρητήρια στους πολίτες «για τον κόπο τους, την υπομονή που επέδειξαν, τις θυσίες και τη φιλοξενία τους».

Ο κ. Αντώναρος έκανε ειδική αναφορά στους δεκάδες χιλιάδες εθελοντές οι οποίοι –όπως χαρακτηριστικά είπε- με την προθυμία τους, «φώτισαν τη μοναδική αυτή γιορτή» και συνέβαλαν στο να αναδειχθεί το «νέο πρόσωπο» της Ελλάδας.

Η Ελλάδα σε αυτή τη διοργάνωση κέρδισε 16 μετάλλια, κατέλαβε την 15η στην παγκόσμια κατάταξη και την 6η στον Στίβο, χάρη στις επιδόσεις των αθλητών της και κυρίως των ελληνίδων αθλητριών.

«Η Ελλάδα αξίζει ένα χρυσό μετάλλιο για τη διοργάνωση, την ασφάλεια, τις μεταφορές και τις υποδομές», σημείωσε ο κ. Αντώναρος, ενώ σημείωσε ότι και η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 25%. Στη Γερμανία η τηλεθέαση ήταν σχεδόν διπλάσια, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία η αύξηση ήταν μεγαλύτερη του 50%, σε σχέση με τους Αγώνες του Σίδνεϊ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το NBC, που πλήρωσε 793 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των Αγώνων στις ΗΠΑ, πέτυχε ποσοστά τηλεθέασης της τάξης του 15,8%, όταν στο Σίδνεϊ έφτανε το 14,5%.

Τέλος, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι οι Αγώνες της Αθήνας συνεχίζονται με τους Παραολυμπιακούς στις 17 Σεπτεμβρίου, όπου, όπως υπογράμμισε, θα διακριθούν οι «αθλητές της ζωής».