Πολιτική
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 16:03

Αγγελοπούλου: «Ο Δίας και οι άλλοι θεοί της αρχαίας Ελλάδας χαμογέλασαν στους Αγώνες της Αθήνας»

«Ο Δίας και οι άλλοι θεοί της αρχαίας Ελλάδας χαμογέλασαν στους Αγώνες της Αθήνας, η εντυπωσιακή επιτυχία των οποίων εξέπληξε τον κόσμο», τόνισε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη λήξη των Αγώνων, η Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι Έλληνες κέρδισαν και άξιζαν τον έπαινο και τα εγκωμιαστικά σχόλια για την άρτια διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Όχι μόνο ο Δίας, αλλά όλοι οι θεοί χαμογέλασαν σε αυτό που έχουμε καταφέρει», υπογράμμισε η κ. Αγγελοπούλου. «Αυτοί ήταν οι πιο επιτυχημένοι Αγώνες στη σύγχρονη ιστορία» τόνισε η κ. Αγγελοπούλου, ξεπερνώντας τη δήλωση του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ο οποίος κατά την ομιλία του στην τελετή λήξης, έκανε λόγο για «αξέχαστο όνειρο».

Οι Ολυμπιακοί της Αθήνας σηματοδότησαν την ανάδειξη μιας νέας Ελλάδα, και τελικά άξιζαν ακόμα και το τελευταίο σεντ από τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για τη διεξαγωγή τους, πρόσθεσε η επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οι Αγώνες έδωσαν το έναυσμα για την κατασκευή έργων υποδομής που από χρόνια ήταν απαραίτητα ώστε να γίνει η Αθήνα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, συμπλήρωσε η πρόεδρος της «Αθήνα 2004».

Η συμβουλή της για το Πεκίνο, που θα υποδεχθεί τους επόμενους Ολυμπιακούς του 2008, ήταν να ακολουθήσει το δικό του όνειρο, καθώς όπως είπε, κάθε πόλη που φιλοξενεί τους Αγώνες είναι μοναδική.

Η κ. Αγγελοπούλου δεν έδωσε καμία ένδειξη για το τι θα κάνει στο μέλλον αλλά παραδέχθηκε χαρακτηριστικά: «λίγος ύπνος θα ήταν καλό».