«Ματωμένο» φεγγάρι ονομάζεται το φαινόμενο, καθώς η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης και η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στο φεγγάρι, δίνοντας του ένα κεραμιδί χρώμα, που κάνει το δορυφόρο μας να φαίνεται "ματωμένος".
«Ματωμένο» φεγγάρι ονομάζεται το φαινόμενο, καθώς η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης και η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στο φεγγάρι, δίνοντάς του ένα κεραμιδί χρώμα, που κάνει το δορυφόρο μας να φαίνεται "ματωμένος".
Η ολική εξαφάνιση του δίσκου του φεγγαριού, ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό τις πρωινές ώρες της Τρίτης, είναι η πρώτη από μια σειρά εκλείψεων της Σελήνης, καθώς μέχρι το Σεπτέμβρη του 2015 θα ακολουθήσουν άλλες τρεις, κάθε 6 μήνες περίπου.
Πρόκειται για ένα από τα τρία θεαματικά γεγονότα που συμβαίνουν στον ουρανό αυτές τις ώρες, με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους.
Συγκεκριμένα, υπάρχει μία ολική Σεληνιακή έκλειψη, όχι ορατή από τη χώρα μας, ενώ θα έχει προηγηθεί το πλησίασμα του Άρη στο κοντινότερο σημείο από τον πλανήτη μας εδώ και χρόνια, κάνοντάς τον να φαίνεται πολύ φωτεινός.
Εξάλλου, την Τρίτη υπάρχει πανσέληνος που λέγεται και «Πασχαλινή», καθώς είναι η πρώτη πανσέληνος μετά την εαρινή ισημερία.
Πηγή: ΑΜΠΕ