Πολιτική
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2004 17:12

Ρουσόπουλος: Πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής για το ντόπινγκ

Στην κατάθεση πρότασης στη Βουλή για σύσταση διακομματικής επιτροπής με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος του ντόπινγκ, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα, την αθλητική δικαιοσύνη και τα οικονομικά των ΠΑΕ.

«Απευθυνόμαστε στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ώστε με ενδελεχή συζήτηση και πνεύμα συναίνεσης να αντιμετωπιστεί το θέμα του ντόπινγκ, καθώς είναι μια πρακτική που απειλεί ευθέως τις αθλητικές αξίες που τιμήσαμε στην Ελλάδα, αλλά απειλεί, επίσης, και τη ζωή και υγεία των νέων ανθρώπων», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης, ότι δεν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για ζητήματα για τα οποία, αυτή τη στιγμή, διεξάγεται έρευνα από την Δικαιοσύνη, ενώ αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις χρηματοδοτήσεις σωματείων (κλπ), επισήμανε ότι αναμένεται το πόρισμα του εισαγγελέα.

Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε, επίσης, ότι από το καλοκαίρι του 2003 είχε συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ το οποίο όμως δεν λειτούργησε.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση θα αναλάβει δράσεις για αυστηρό έλεγχο των γυμναστηρίων και των αθλητικών σωματείων, καθώς και των ομοσπονδιών σχετικά με την διακίνηση και χρήση ουσιών ντόπινγκ, έτσι ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούν πάνω στον κοινό στόχο. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα προωθήσει την εναρμόνιση των καταστατικών των αθλητικών φορέων και την θέσπιση αυστηρών ποινών καθώς και τη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής.

Νωρίτερα, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανός δήλωσε ότι «βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όλο το σύστημα που αφορά τα θέματα βίας, αθλητικής δικαιοσύνης και οικονομικής εξυγίανσης των ΠΑΕ, να λειτουργεί ορθολογικά και με τους κανόνες που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη».