Πολιτική
Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 12:56

Βέβαιος για ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας

Βέβαιος για ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος. Όπως είπε, «θα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά που θα έχουμε από τη Ν.Δ. το βράδυ των εκλογών».

Βέβαιος για ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος. Όπως είπε, «θα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά που θα έχουμε από τη Ν.Δ. το βράδυ των εκλογών».

«Αυτή τη μάχη είμαι βέβαιος πως θα την κερδίσουμε, θα είναι μια ιστορική νίκη θα είναι η πρώτη φορά που η Αριστερά θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ερώτημα που θέτουν απλοί πολίτες, αν το κόμμα είναι έτοιμο να νικήσει και αν αντιλαμβάνεται την ιστορική του ευθύνη, για να απαντήσει πως δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι είναι έτοιμο. «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, τα όπλα των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ικανά για να νικήσουν το κόμμα, καθώς -όπως είπε- μπορεί να έχουν χρήματα πολλά και ισχυρά λόμπι, αλλά έχουν «και τεράστια αδιέξοδα, καθώς δεν έχουν ούτε το δίκιο με το μέρος τους, ούτε τη συναίνεση της κοινωνίας στο σχέδιό τους». «Δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που είναι τόσο σκληρή και τους διαψεύδει καθημερινά», συνέχισε.

Αντίθετα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα πανίσχυρο όπλο: «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και την πλειοψηφία του λαού με το μέρος μας και σύμμαχους στην Ευρώπη που εναντιώνονται στα προγράμματα λιτότητας».

«Ο Δαυίδ θα νικήσει. Μπορεί να μην έχει τη διαπλοκή να τον στηρίζει αλλά έχει τον λαό με το μέρος του», σημείωσε. 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το «σχέδιο θεσμοθέτησης της λιτότητας ως απαραβίαστου κανόνα» μπορεί να αποτρέψει μόνο μία εξέλιξη που δεν είναι άλλη από «τη συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα επιφέρει πτώση της κυβέρνησης των μνημονίων και εθνικές εκλογές πολύ σύντομα». 

Στο σημείο αυτό έστρεψε τα πυρά του και στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας πως ήταν δικαιολογημένη «η αγωνία και το άγχος της» που ήρθε προεκλογικά στη χώρα για να «στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση κ. Σαμαρά». 

«Το νέο μνημόνιο είναι ήδη έτοιμο»

«Αν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος παίζουν προεκλογικά το χαρτί του ρεαλισμού που λίγο απέχει από την τυφλή υποταγή στους δανειστές, πρέπει να πείσουμε ότι είναι απείρως ρεαλιστικότερος για το καλό της Ελλάδας ο δρόμος της ανατροπής, ο ρόλος της ακύρωσης των μνημονίων», σημείωσε.

«Πρέπει», πρόσθεσε, «να κατεδαφίσουμε τις αυταπάτες που μπορεί να δημιουργούν με τη διαρκή προπαγάνδα των ΜΜΕ σε ένα μέρος του λαού περί δήθεν εξόδου από την κρίση συνεχίζοντας τον δρόμο της υποταγής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης λόγο για «προπαγάνδα για έξοδο από το μνημόνιο και για το τέλος της κρίσης μπας και καταφέρουν να επιβιώσουν στις εκλογές και να μπορέσουν μετά να επιβάλουν το νέο μνημόνιο που είναι ήδη έτοιμο».

«Μετέτρεψαν το Μαξίμου σε φωλιά ακροδεξιών και συνομιλιτών της Χρυσής Αυγής»

Εξάλλου, επιτέθηκε και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, αναρωτόμενος «ως πότε ο εξαφανισμένος από τη Βουλή και το δημόσιο διάλογο κ. Σαμαράς, ως πότε ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός, θα κρύβεται πίσω από διαγγέλματα και παραμύθια αισιοδοξίας;».

«Κύριε Σαμαρά, θα απολογηθείτε στη Βουλή, θέλετε δεν θέλετε. Δεν πρόκειται να δοξαστείτε κρυπτόμενος. Θα απολογηθείτε, γιατί κάνατε το Μαξίμου φωλιά ακροδεξιών και συνομιλητών της Χρυσής Αυγής. Θα απολογηθείτε, γιατί δεν σεβαστήκατε τους θεσμούς και τις επιταγές της δημοκρατίας που ορκιστήκατε να υπερασπίζεστε. Θα απολογηθείτε, γιατί παραδώσατε τα κλειδιά της κυβέρνησης και της χώρας σε άτομα που τα χαρακτηρίζει ο αντιδημοκρατικός κυνισμός και η ετοιμότητα να συνδιαλαγούν και με το διάβολο προκειμένου να κρατηθείτε στην εξουσία. Γιατί εσείς ο ίδιος, μέσω εμπίστων εκπροσώπων σας, γίνατε συνομιλητής μιας εγκληματικής συμμορίας, συνομιλητής ατόμων που ακούνε τη λέξη δημοκρατία και τραβούν το πιστόλι τους», πρόσθεσε.

Σ. Κεδίκογλου: Μετρημένες οι μέρες του

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απάντησε άμεσα στην κυβέρνηση που δέχθηκε η κυβέρνηση ως εξής:

«Εκείνος που πρέπει να ντρέπεται είναι αυτός που υιοθετεί ακόμα και την ατζέντα των ναζιστών για να κρύψει τη γύμνια των προτάσεων του. Εκείνος που είναι επικίνδυνος είναι αυτός που ζητάει να βγει η χώρα από το ΝΑΤΟ σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων, όπου για την Ελλάδα προέχει η σταθερότητα. Εκείνος που πρέπει να ανησυχεί είναι αυτός που διαψεύδεται διαρκώς στις φιλοδοξίες του για καταστροφή της χώρας. Εκείνος που είναι μετρημένες οι μέρες του είναι αυτός που στήριξε την ύπαρξή του στα μνημόνια που τελειώνουν».