Κόσμος
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2004 13:24

Συλλήψεις 900 διαδηλωτών από την αστυνομία της Ν.Υ.

Περισσότερους από 900 διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά της πολιτικής του Τζορτζ Μπους, συνέλαβε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών. Από την περασμένη Πέμπτη έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, συνολικά 1.400 άτομα.

Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα και συνθήματα κατά του αμερικανού προέδρου, διέκοψαν την κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους του Μανχάταν και παρεμπόδισαν την προσέλευση των συνέδρων ξαπλώνοντας στο δρόμο.

Η ένταση μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους και των δυνάμεων της αστυνομίας ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια.

Διακόσιοι διαδηλωτές οδηγήθηκαν σε οχήματα της αστυνομίας φορώντας χειροπέδες κατά τη διάρκεια πορείας που διοργάνωσε η αντιπολεμική οργάνωση «War Resisters League», ξεκινώντας από το σημείο που πριν από τις επιθέσεις της 11/9, βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι του World Trade Center και καταλήγοντας στο Madison Square Garden όπου πραγματοποιείται το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Τουλάχιστον 50 είναι οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν επειδή προσπάθησαν να τοποθετήσουν οδοφράγματα, ώστε να παρεμποδίσουν την προσέλευση των συνέδρων, ενώ όπως αναφέρουν οι ακτιβιστές, δεκάδες είναι εκείνοι που συνελήφθησαν από την αστυνομία σε διάφορα σημεία του Μανχάταν, χωρίς προφανή λόγο.