Αθλητικά
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2004 11:33

Οι παίκτες της Εθνικής Ποδοσφαίρου για το πριμ: «Τις τιμητικές εκδηλώσεις διαδέχθηκε η σιωπή»

«Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι στο μέλλον θα άλλαζαν πολλά, όμως τις τιμητικές εκδηλώσεις διαδέχθηκε η σιωπή. (…) Μας μένει η πικρία όχι για τη μη τήρηση του οικονομικού σκέλους, αλλά για την αθέτηση του λόγου (ορισμένων υπευθύνων)».

Aυτό τονίζεται σε ανακοίνωση των παικτών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου η οποία εξεδόθη χθες βράδυ, αναφορικά με το θέμα της καταβολής του πριμ για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών της Πρωταθλήτριας Ευρώπης έχει ως εξής:

«Λίγες ώρες πριν από τα δύο κρίσιμα παιχνίδια της Εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε με πράγματα που απέχουν από τον στόχο μας. Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι στο μέλλον θα άλλαζαν πολλά, ότι θα υπήρχε συνεργασία και άμεση επαφή των υπευθύνων μαζί μας, όμως τις τιμητικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις διαδέχθηκε η σιωπή.

Οι άνθρωποι που δεν εμφανίστηκαν πουθενά όσο καιρό δουλεύαμε σκληρά για να πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά έσπευσαν να βρεθούν κοντά μας κατά τη διάρκεια του Euro 2004 βρήκαν προφάσεις για να χαθούν και πάλι. Ήταν όλοι αυτοί που προσπάθησαν να ξεχωρίσουν από τον απλό κόσμο και μας προσέγγισαν μόνο όταν τα φώτα είχαν στραφεί επάνω μας.

Στην πορεία μας μέχρι τον τελικό του Euro 2004 είχαμε ως συμπαραστάτες την ΕΠΟ και τους χιλιάδες Έλληνες φιλάθλους που μας πίστεψαν και μας έδειξαν την αγάπη τους από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν επιλέγουμε τρόπο αντίδρασης διότι οι πράξεις μιλούν από μόνες τους και εκθέτουν τους ανθρώπους. Μας μένει βέβαια η πικρία όχι για τη μη τήρηση του οικονομικού σκέλους, αλλά για την αθέτηση του λόγου τους.

Εμείς, τιμώντας το εθνόσημο και τον κόσμο που παραμένει δίπλα μας συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Μεγαλύτερο κίνητρο και ικανοποίηση για μας είναι να ξανακάνουμε όλους τους Έλληνες αγκαλιασμένους να τραγουδούν τον εθνικό μας ύμνο.

Οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης, της Ελλάδας...».

Η διαφωνία μεταξύ ΕΠΟ και κυβέρνησης για το ύψος του πριμ στους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στην Πορτογαλία μεταφέρθηκε στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για το αθλητικό νομοσχέδιο, είπε ότι η πρόταση της ΕΠΟ είναι να δοθεί στους παίκτες, ως πριμ, το ποσό των 23 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1 εκατ. ευρώ σε κάθε παίκτη, ποσό με το οποίο διαφωνεί η κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, δίνει στους πρωταθλητές Ευρώπης 4 εκατ. ευρώ συνολικά.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γκαγκάτσης, η ΕΠΟ θα δώσει στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής, 10 εκατ. ευρώ από τα 19 εκατ. ευρώ που εισέπραξε συνολικά από τη συμμετοχή στη διοργάνωση.

Εξάλλου, ο κ. Γκαγκάτσης, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για την αθλητική Δικαιοσύνη, υποστήριξε ότι εάν αλλάξει το καθεστώς της αθλητικής Δικαιοσύνης, με τον ορισμό τακτικών δικαστών για την εκδίκαση των υποθέσεων που προκύπτουν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τότε είναι σίγουρο πως θα παρέμβει η ΦΙΦΑ, η οποία δεν δέχεται κυβερνητικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.