Κόσμος
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2004 11:56

«Εν ζωή οι δύο γάλλοι δημοσιογράφοι» που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ

«Οι γαλλικές αρχές εμφανίζονταν χθες το βράδυ, σχεδόν βέβαιες ότι οι δύο απαχθέντες γάλλοι δημοσιογράφοι στο Ιράκ είναι εν ζωή», δήλωσε σήμερα στο ραδιοσταθμό Europe 1, ο διευθυντής σύνταξης της «Figaro», Ζαν ντε Μπελό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει επιτευχθεί μία «έμμεση επικοινωνία» με τους απαγωγείς, ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για «σοβαρές επαφές».

Ο διευθυντής σύνταξης της «Figaro», εφημερίδας με την οποία συνεργαζόταν ο ένας εκ των δύο ομήρων Ζορζ Μαλμπρουνό, μετείχε χθες το βράδυ σε σύσκεψη στο Ματινιόν, με το γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Πιερ Ραφαρέν και τους άλλους διευθυντές σύνταξης των μέσων με τα οποία συνεργάζονταν οι δύο δημοσιογράφοι.

Ο κ. Πελό τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η κινητοποίηση έναντι της δύσκολης αυτής κατάστασης, όπου, όπως είπε, «το χειρότερο είναι πάντα πιθανό», ώστε να καταστεί δυνατή η απελευθέρωση των δύο ομήρων.

Πάντως, ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα όσα είπε ο κ. Μπελό. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα», δήλωσε ο κ. Πατρίκ Ντεβετζάν. «Αντιλαμβάνεστε την επιφυλακτικότητα της κυβέρνησης», προσθεσε, τονίζοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των δύο γάλλων ομήρων και του σύρου οδηγού τους.