Κόσμος
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2004 15:26

Τρεις τούρκοι υπήκοοι μεταξύ των ομήρων στο Μπεσλάν - 12 οι νεκροί

Τρεις τούρκοι υπήκοοι, εκ των οποίων δυο παιδιά, είναι μεταξύ των εκατοντάδων ομήρων που κρατούν οι ένοπλοι στη β. Οσετία, μετέδωσε σήμερα το CNN-Turk.

Ο Σεϊφί Ντογάν, ένας Τούρκος που κατοικεί στο Μπεσλάν, εξήγησε πως η σύζυγός του, μια Ρωσίδα που είχε πάρει τουρκική υπηκοότητα, συνόδευε την εννιάχρονη κόρη τους στο σχολείο και είχε μαζί της και το αγοράκι τους, ηλικίας ενός έτους, όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της ρωσικής δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας, Καζμπέκ Τζαντίεφ, η εισβολή των ενόπλων έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους, εκ των οποίων ένας είναι μέλος της ομάδας των απαγωγέων.

Οκτώ πτώματα, μεταξύ των οποίων και εκείνο του ενόπλου, μεταφέρθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, ενώ τέσσερα άλλα, τα οποία οι ένοπλοι έριξαν από τα παράθυρα του γυμναστηρίου του σχολείου, εξακολουθούν σήμερα να κείτονται στο ίδιο μέρος, καθώς οι απαγωγείς ανοίγουν πυρ εναντίον οποιουδήποτε επιχειρήσει να πλησιάσει.

Τέλος, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB (πρώην KGB) ζήτησε από έναν ιρανό δημοσιογράφο που έχει τη βάση του τη Μόσχα, να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων.