Κόσμος
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004 15:57

Πυρκαγιά στο σχολείο που έχει ναρκοθετηθεί

Τουλάχιστον επτά τραυματίες εξέπνευσαν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο μετά την αιματηρή κατάληξη του δράματος των ομήρων στο σχολείο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας, ενώ πάνω από 300 νοσηλεύονται, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ, που επικαλείται τοπική αστυνομική πηγή, περίπου 200 τραυματίες βρίσκονται σε διάφορα νοσοκομεία στο Μπεσλάν, ενώ κατά το Ιντερφάξ άλλοι 110 βαρύτερα τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά, διακομίστηκαν στο Βλαντικαυκάς.

Στο μεταξύ, στο σχολείο του Μπεσλάν, απ' όπου έχουν απομακρυνθεί όλοι οι όμηροι, εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα πυρκαγιά.

Οι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι καλούνται τώρα να αποναρκοθετήσουν το σχολείο, δήλωσαν ότι αυτή η επιχείρηση θα είναι «πολύ μακρά», σύμφωνα με το ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ.

Η ολλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι η κρίση των ομήρων δεν ήταν αναίμακτη, αλλά διευκρίνισε πως κατανοεί τις ρωσικές αρχές, ενόψει της κατάστασης.

Ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπέρναρντ Μποτ απευθύνοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και στην κυβέρνηση και το λαό της Ρωσίας, υπογράμμισε «πως η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδικάζει πλήρως και χωρίς όρους όλες τις μορφές τρομοκρατίας».