Αθλητικά
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 15:36

Ευρωλίγκα: Η κοινή συνέντευξη Τύπου Μπαρτζώκα-Αλβέρτη

Το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να χωρίζει αλλά να ενώνει έστειλαν οι προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ενόψει του αυριανού αγώνα, στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

 

Το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να χωρίζει αλλά να ενώνει έστειλαν οι προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ενόψει του αυριανού αγώνα, στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Ο τεχνικός του πρωταθλητή Ευρώπης, Γιώργος Μπαρτζώκας, ρωτήθηκε για το πώς διαχειρίστηκε την πίεση από τις τέσσερις συνεχείς ήττες της ομάδας του. «Αυτό που εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ότι χάσαμε μέσα στη χρονιά τον βασικό μας πλέι μέικερ και έναν από τους MVP της περσινής σεζόν στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας, τον Εϊσι Λο» απάντησε.

«Επίσης, πολλοί βασικοί μας παίκτες, θα έλεγα οι τρεις πρώτοι σκόρερ της ομάδας μας, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Περπέρογλου, έχασαν από 3 έως 5 παιχνίδια. Αυτό λοιπόν μας δημιούργησε μεγάλη δυσκολία, χάσαμε τέσσερα παιχνίδια συνεχόμενα και τελικά, αφού τα καταφέραμε, νιώθω πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης κλήθηκε να απαντήσει τι έκανε για να ανατρέψει την κατάσταση σε μια ομάδα την οποία όταν ανέλαβε είχε χάσει τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της. «Το πρώτο που πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις είναι να δώσεις να καταλάβουν οι παίκτες ότι αξίζουν κάτι παραπάνω: να βρουν τον πραγματικό εαυτό τους, να νιώσουν αυτοπεποίθηση και να παίξουν το παιχνίδι που ξέρουν να κάνουν» είπε.

Αναφορικά με την πρόκριση αμφότερων των συλλόγων στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ο τεχνικός του Ολυμπιακού επισήμανε ότι «ήταν ένας πολύ σημαντικός στόχος από την αρχή της χρονιάς. Ήταν το μίνιμουμ για εμάς, το οποίο όμως δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Οι δικοί μας φίλαθλοι νιώθουν χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ, αλλά πιστεύω ότι θέλουν το κάτι παραπάνω».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αλβέρτης, απάντησε ότι «επειδή η ομάδα μας έχει πολύ μεγάλη ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι προσδοκίες να είναι πάντα μεγάλες κι αυτές πρέπει να είναι και οι δικές μας ως παίκτες και ως προπονητές».

Το επιχείρημα ότι η μεταξύ τους αντιπαλότητα κάνει τις δύο ομάδες καλύτερες δεν επιβεβαιώθηκε πάντως από τους δύο τεχνικούς. «Δεν νομίζω ότι λειτούργησε τόσο η "κόντρα", ο ανταγωνισμός ο μεταξύ μας, αλλά ο ανταγωνισμός σε όλη τη Ευρώπη που ήταν πάρα πολύ υψηλός» δήλωσε ο Μπαρτζώκας, ενώ ο Αλβέρτης πρόσθεσε πως «είναι νόμος της ζωής ότι ο ανταγωνισμός βελτιώνει τα πράγματα και σε κάνει να κάνεις ένα βήμα παραπάνω, αλλά είναι γεγονός πως όταν είσαι σε δύσκολη φάση, κοιτάς αποκλειστικά και μόνο πως θα βελτιωθείς εσύ».

Όσο για το τι επιθυμούν να δουν οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα στις περισσότερες από τις 100 χώρες που θα μεταδοθεί ο αγώνας; «Ελπίζω και σίγουρα η ατμόσφαιρα θα είναι πολιτισμένη. Αυτό που θέλω είναι να καταλάβουν όλοι στην Ευρώπη και οπουδήποτε δουν το παιχνίδι, ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο» απάντησε ο Μπαρτζώκας.

«Αυτό ακριβώς. Είναι ένα παιχνίδι αντάξιο της φήμης του. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα το δουν τόσοι άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και αυτό που μένει είναι να παρακολουθήσουν ένα θέαμα αντάξιο των προσδοκιών».