Κλιμακώνει τις κινήσεις της η κυβέρνηση προκειμένου να υπερβεί το θέμα Μπαλτάκου και να φέρει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στο προνομιακό, κατά την ίδια, πεδίο της οικονομίας.
Κλιμακώνει τις κινήσεις της η κυβέρνηση προκειμένου να υπερβεί το θέμα Μπαλτάκου και να φέρει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στο προνομιακό, κατά την ίδια, πεδίο της οικονομίας.
Την ώρα που ο πρώην πλέον γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος περνούσε το κατώφλι της εισαγγελίας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ζητούσε «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία».
Παράλληλα, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας με αναφορά του προς την κ. Κουτζαμάνη ζητούσε επί της ουσίας να κληθούν όσοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατείνονται ότι διαθέτουν οπτικοακουστικό υλικό που εμπλέκει στελέχη της κυβέρνησης να το καταθέσουν στη Δικαιοσύνη ώστε να προστατευτεί ο δημόσιος βίος από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού.
Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός με προσωπική του παρέμβαση ζήτησε από τον Φαήλο Κρανιδιώτη να μην είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, πράγμα που ο τελευταίος ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς μετέβη στο Γενικός Λογιστήριο του Κράτους, όπου και ανακοίνωσε τον συμψηφισμό των χρεών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις με το οφειλόμενο ΦΠΑ. Κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου.
Στελέχη της κυβέρνησης, αναφερόμενα στη σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Σουρνάρα ότι η Ελλάδα «δεν βιάζεται να βγει στις αγορές», έλεγαν ότι ο κ. Στουρνάρας «κάνει αυτό που πρέπει να κάνει»: Επισημαίνει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες για το τρέχον έτος κι ότι η Ελλάδα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές. Αλίμονο, λένε, «αν λέγαμε το αντίθετο».
Όσον αφορά τέλος την επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα μας την Παρασκευή, στέλεχος της κυβέρνησης λέει ότι αυτή τη στιγμή η Γερμανία κινείται μεταξύ της κατανόησης των πολιτικών κινδύνων στην Ελλάδα και του φόβου της να μη χαλαρώσουν οι πολιτικές λιτότητας.
Είναι κάτι που επισημαίνει διαρκώς ο κ. Σόιμπλε, αλλά και κάτι για το οποίο η γερμανική κυβέρνηση δέχεται αυστηρή κριτική και εντός συνόρων με βασικό επιχείρημα ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει επί μακρόν τέτοια λιτότητα και τόσο υψηλή ανεργία.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ