Πολιτική
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 16:56

Η Α. Διαμαντοπούλου για τα επεισόδια μετά το Αλβανία - Ελλάδα

«Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας έγινε αφορμή για εθνικιστικές εξάρσεις και έφερε στην επιφάνεια φαινόμενα ρατσισμού, αλλά και συμπλέγματα». Αυτό δήλωσε σήμερα η Συντονίστρια του Τομέα Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου,, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας - Αλβανίας.

«Ο αλβανικός λαός», συνέχισε η κ. Διαμαντοπούλου, «έχει το δικαίωμα να πανηγυρίζει και να χαίρεται μια νίκη του σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και βεβαίως είναι αυτός, που θα κρίνει τις επιλογές και τις δηλώσεις της πολιτικής του ηγεσίας».

«Τα τραγικά γεγονότα της Ζακύνθου, οι τραυματισμοί, η καταστροφή περιουσιών είναι πολύ σημαντικά γεγονότα και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει την εικόνα, να παρουσιάσει τη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους, το οποίο αποδίδει τη δικαιοσύνη, αποδίδει ευθύνες, χωρίς διακρίσεις, προς όλες τις κατευθύνσεις», αναφέρει επίσης η κ. Διαμαντοπούλου.

«Και βεβαίως, η ΝΔ πρέπει να διαχωρίσει τη θέση της από πολιτικά στελέχη της και συνεργαζόμενους με αυτήν, τα οποία διασπείρουν μηνύματα μισαλλοδοξίας», υπογραμμίζει η κ. Διαμαντοπούλου. Αλλιώς τα περί κοινωνικού κέντρου δεν είναι παρά ένα ανέκδοτο».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα έκαναν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στο Φανάρι, η κ. Διαμαντοπούλου σχολίασε: «Ήταν φαινόμενα ακραίου εθνικισμού. Φέρνουν την ίδια την Τουρκία σε δύσκολη θέση απέναντι στην ευρωπαϊκή της προοπτική. Δηλαδή, πάνω από όλα, κάνουν κακό στην ίδια την Τουρκία. Καταδικάζουμε και βεβαίως ανησυχούμε για τα γεγονότα και την έκτασή τους, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτή τη φορά η τουρκική αστυνομία επενέβη και η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε με ένα τρόπο διαφορετικό απ’ ότι άλλες φορές, που μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους».