Αθλητικά
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 22:45

Ευρωλίγκα: Εύκολη νίκη ο Ολυμπιακός επί της Αναντολού Εφές

Ο Ολυμπιακός με «σβηστές μηχανές» νίκησε στην Πόλη την Αναντολού Εφές με 83-78 κι έτσι την τελευταία αγωνιστική του Top 16 θα κριθεί η 3η και η 4η θέση του Ε΄ ομίλου στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός με «σβηστές μηχανές» νίκησε στην Πόλη την Αναντολού Εφές με 83-78 κι έτσι την τελευταία αγωνιστική του Top 16 θα κριθεί η 3η και η 4η θέση του Ε΄ ομίλου στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν τις 7 νίκες, όσες έχουν και οι «πράσινοι» και σε μία εβδομάδα στο ΣΕΦ θα ξεκαθαρίσει η θέση που θα μπουν στα προημιτελικά οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι. Εάν κερδίσει ο Ολυμπιακός θα είναι τρίτος, σε διαφορετική περίπτωση την 3η θέση θα πάρει το «τριφύλλι». 

Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες, είχε ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τον Ολυμπιακό να το ελέγχει και να κρατάει το σταθερό προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο.

Με το τρίποντο του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή η ελληνική ομάδα έκλεισε προηγούμενη την πρώτη περίοδο με 20-18, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά το νεαρό Παπαπέτρου, ο οποίος πέτυχε τους πέντε πρώτους πόντους στο ματς. Με διαδοχικά τρίποντα από τους Πετγουέι και Σλούκα οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με +7 στη δεύτερη περίοδο (18-25), αλλά οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των Πειραιωτών κατάφεραν να πλησιάσουν (26-29).  

Στο σημείο εκείνο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έσφιξαν την άμυνά τους και με σωστές επιλογές στην επίθεση έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 11 πόντους διαφορά (32-43).     

Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε στο τρίτο δεκάλεπτο και οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστές τους Γκόρντον και Βασιλειάδη κατάφεραν να πλησιάσουν στο -4 (51-55), ωστόσο, δύο βολές από τεχνική ποινή και ένα καλάθι του Σπανούλη έδωσαν και πάλι προβάδισμα 9 πόντων στους «ερυθρόλευκους». Η τρίτη περίοδος έκλεισε με την ελληνική ομάδα να προηγείται 67-60 κι όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» με ψυχραιμία και το Ντάστον να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη, έστω κι αν στα τρία τελευταία λεπτά οι Τούρκοι μείωσαν σε 76-82.

Από τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Σπανούλης με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ ο Βασιλειάδης με 16 πόντους ο κορυφαίος των γηπεδούχων.