Αθλητικά
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2004 16:01

Ότο Ρεχάγκελ: «Δεν είμαστε η ποδοσφαιρική υπερδύναμη»

«Δεν είμαστε η ποδοσφαιρική υπερδύναμη και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει». Αυτό δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Ποδοσφαίρου, Ότο Ρεχάγκελ, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης με την Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

«Κόντρα στην Αλβανία είχαμε ένα πάρα πολύ κακό ξεκίνημα. Φταίμε εμείς και μόνο. Όσο διάστημα είμαι στην ομάδα δεν δεχτήκαμε ποτέ τέτοια γκολ. Κάναμε το όνειρο των Αλβανών πραγματικότητα με δική μας ευθύνη. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο γερμανός τεχνικός αποδίδοντας την ήττα της Ελλάδας στον πρώτο της αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στα λάθη των παικτών του.

«Ό,τι έγινε στην Πορτογαλία δεν έχει σχέση με την Αλβανία. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Τα λάθη που έγιναν, δεν έγιναν εσκεμμένα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η ουσία είναι η παρουσία της ομάδας στα 90 λεπτά και αν μετρήσουμε τις φάσεις από τον αγώνα του Σαββάτου, θα δούμε πως παίζαμε την Αλβανία μονότερμα για 80 λεπτά. Αυτό που μετρά είναι οι παίκτες να ακολουθούν τις οδηγίες του προπονητή στο γήπεδο. Όταν είσαι πίσω στο σκορ είναι πάντα δύσκολο να το ανατρέψεις. Το είδαμε και στο EURO κόντρα στη Ρωσία», τόνισε ο Ότο Ρεχάγκελ.

Αναφορικά με την αυριανή κρίσιμη αναμέτρηση με την Τουρκία ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: «Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία δεν είχαν καλό ξεκίνημα στα προκριματικά. Η τουρκική ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο από τεχνικής απόψεως, όπως και όλες οι ομάδες στην Ευρώπη. Έχω παρακολουθήσει παιχνίδια της στο βίντεο και έχει πολύ καλούς επιθετικούς. Πρέπει να έχουμε στο παιχνίδι μας διάθεση, πάθος και μαχητικότητα για να παλέψουμε με τη νίκη. Πιστεύω και ελπίζω με τη στήριξη του κόσμου να κάνουμε ένα καλό ματς. Εύχομαι ο κόσμος να είναι ήρεμος και να απολαύσει το παιχνίδι».

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο εκλέκτορας της Εθνικής είναι η οριστική απουσία του Τραϊανού Δέλλα από τον κρίσιμο αγώνα, λόγω τραυματισμού. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, αβέβαιη είναι η συμμετοχή του Σουκούρ, ενώ τιμωρημένος –αποβλήθηκε στον αγώνα με τη Γεωργία- είναι ο Χασάν Σας.

Ο κ. Ρεχάγκελ χαρακτήρισε μειονέκτημα το γεγονός πως ο Αγγελος Χαριστέας δεν αγωνίζεται στη Βέρντερ Βρέμης, όπως και το ότι ο Βασίλης Τσιάρτας δεν έχει ακόμη βρει ομάδα, ενώ απέφυγε να αποκαλύψει αν θα προτιμήσει στο αρχικό σχήμα έναν εκ των Τσιάρτα ή Γιαννακόπουλο.

Τέλος, αναφερόμενος στα αγωνιστικά του πλάνα, ο Ότο Ρεχάγκελ υποστήριξε πως η ομάδα θα κάνει το παιχνίδι της ακολουθώντας την επιτυχημένη τακτική του Εuro, προσπαθώντας να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και για την επίτευξη κάποιου γκολ όποτε παρουσιαστεί η ευκαιρία.