Κόσμος
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 08:23

Στην εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης συμφώνησαν Ν. Αναστασιάδης - Μπαν Κι Μουν

Την πορεία του διαλόγου στο Κυπριακό συζήτησαν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες. Συμφώνησαν στη σημασία της αμοιβαίας εφαρμογής μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Την πορεία του διαλόγου στο Κυπριακό συζήτησαν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

«Αυτό που ανέπτυξα είναι οι διαφορές που παρατηρούνται ακόμη και σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν, την ίδια ώρα επανέλαβα ότι ουσιαστικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) θα συμβάλουν σημαντικά στην αλλαγή του κλίματος και βεβαίως στην ενίσχυση της δυναμικής του διαλόγου», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ είπε ότι «συζήτησαν την παρούσα κατάσταση και την πορεία προς τα εμπρός στις συνομιλίες για μία συνολική διευθέτηση του Κυπριακού».

Πρόσθεσε ότι «ο γ.γ. προέτρεψε τον κ. Αναστασιάδη να διατηρηθεί η παρούσα δυναμική, μετά την έναρξη το Φεβρουάριο των ολοκληρωμένων διαπραγματεύσεων».

Ο Μπαν Κι Μουν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, τόνισε τη συνεχή προσωπική του προσοχή και τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να βοηθήσουν τις πλευρές να φτάσουν σε μία συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.

Καταλήγοντας ο ίδιος σημείωσεότι «ο γ.γ. και ο κ. Αναστασιάδης συμφώνησαν στη σημασία της αμοιβαίας εφαρμογής ΜΟΕ στη νήσο».

Πηγή: ΚΥΠΕ