Κόσμος
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2004 12:14

Τσένεϊ: Οι ΗΠΑ απειλούνται με νέα επίθεση αν εκλεγεί ο Κέρι

Oι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν μια νέα τρομοκρατική απειλή αν οι εκλογείς στις 2 Νοεμβρίου κάνουν την «κακή επιλογή» και ψηφίσουν τον Τζον Κέρι, τόνισε χθες ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Ντικ Τσένεϊ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αϊόβα.

Ο κ. Τσένεϊ υπογράμμισε ότι σε περίπτωσή εκλογής του ο Τζον Κέρι θα υιοθετήσει μια αμυντική πολιτική όπως αυτή πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να δεχθούν πιθανότατα μια νέα τρομοκρατική επίθεση.

«Είναι πρωταρχικής σημασίας, σε οκτώ εβδομάδες, στις 2 Νοεμβρίου, να κάνουμε τη σωστή επιλογή, γιατί αν κάνουμε την κακή επιλογή, είναι πιθανό να γίνουμε, για ακόμα μια φορά, στόχος επίθεσης», τόνισε ο Ντικ Τσένεϊ.

Εάν εκλεγεί ο Τζον Κέρι, το αμερικανικό έθνος θα επιστρέψει στη νοοτροπία πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την οποία οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι εγκληματικές πράξεις που χρειάζονται μια αντιδραστική-αμυντική προσέγγιση, εξήγησε ο αμερικανός αντιπρόεδρος. Αντίθετα, η επιθετική προσέγγιση Μπους, αποσκοπεί στον εντοπισμό και την αποκάλυψη των τρομοκρατών όπου και αν βρίσκονται, εκεί που εκπαιδεύονται και προετοιμάζουν τις επιθέσεις τους, καθώς επίσης και στην άσκηση πίεσης στα καθεστώτα ή τις χώρες που τους υποθάλπουν, πρόσθεσε.

Αμεση ήταν η αντίδραση του υποψηφίου αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, Τζον Εντουαρντς, ο οποίος σε ανακοίνωσή του καυτηρίασε τις δηλώσεις Τσένεϊ, κάνοντας λόγο για ευτελείς τακτικές, που ξεπερνούν τα όρια και οι οποίες αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι ο αμερικανός αντιπρόεδρος και ο Τζορτζ Μπους κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρηθούν στην εξουσία. «Η προστασία της Αμερικής από τις επικίνδυνες ενέργειες των τρομοκρατών, δεν αποτελεί επιχείρημα ούτε των Δημοκρατικών, ούτε των Ρεπουμπλικανών, και ο Ντικ Τσένεϊ και ο Τζορτζ Μπους οφείλουν να το γνωρίζουν αυτό», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Τζον Εντουαρντς.