Κοινωνία
Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 08:51

Η ατζέντα της Τρίτης

Η ατζέντα της Τρίτης 1ης Απριλίου 2014.

- Άτυπη σύνοδος του Ecofin στο Ζάππειο Μέγαρο.

11:00 Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σ. Αναστασόπουλο, τον πρόεδρο  του Ινστιτούτου Πολιτικής του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Γραμματίδη, καθώς και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου. Η συνάντηση θα γίνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Νίκης 5-7, 5ος Όροφος).

11:00 Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

- Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Σύρο

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

17:30 Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων: Συνάντηση με φορείς και σωματεία

20:00 Πλατεία Μιαούλη: Κεντρική Ομιλία

- Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, όπου θα συμμετάσχει ως Προεδρεύων των Συμβουλίων Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΕΕ στη συνάντηση υψηλού επιπέδου EE-Αφρικής για την Κλιματική Αλλαγή, και την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 στην 5η Σύνοδο του Συμβουλίου ΕΕ-ΗΠΑ για την Ενέργεια.

- Στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, προκειμένου να λάβει μέρος σε υπουργικές συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε – Αφρικής.

Σήμερα θα συμμετάσχει στις συναντήσεις προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Αφρικής που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Απριλίου, στην οποία την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος.

Το μεσημέρι, ο κ. Κούρκουλας  θα συμμετάσχει στον υπουργικό διάλογο Ε.Ε. - IGAD (Intergovernmental Authority on Development), αναπληρώνοντας την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε., κυρία Ashton. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Κούρκουλας και ο Ιταλός ομόλογός του θα συμμετάσχουν σε συνάντηση που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) για τη θαλάσσια ασφάλεια, με τους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών της Αφρικής.