Αθλητικά
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 11:45

Στις 13/12 η γιορτή υποδοχής των νέων Ελλήνων Ολυμπιονικών

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών καλωσόρισε και επισήμως τους 95 νέους Έλληνες Ολυμπιονίκες των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών αναφέρεται ότι η επίσημη υποδοχή των νέων μελών του θα πραγματοποιηθεί στην ετήσια γιορτή του, η οποία θα διοργανωθεί φέτος στις 13 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, εκ μέρους των 96 εν ενεργεία μελών του, καλωσορίζει κι επίσημα τους 95 «νέους» Έλληνες Ολυμπιονίκες, που κέρδισαν κορυφαίες διακρίσεις στους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και επάξια συγκαταλέγονται πλέον στην «Χρυσή Βίβλο» του Ελληνικού Αθλητισμού.

Οι Αγώνες της Αθήνας αποδείχθηκαν οι πλέον επιτυχείς για τον Ελληνικό Αθλητισμό, ο οποίος σε διάστημα 17 ημερών διπλασίασε τον αριθμό των Ολυμπιονικών του κι επιβεβαίωσε ότι αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τη νεολαία και τις σύγχρονες κοινωνίες. Όλα όσα συνέβησαν στους αγωνιστικούς χώρους, στη διάρκεια των Αγώνων, πρέπει ασφαλώς να αφυπνίσουν τους εμπλεκομένους με το Αθλητικό και Ολυμπιακό Κίνημα στην χώρα μας, ώστε οι υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις να παραμείνουν στον Αθλητισμό και τη Νεολαία και να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας νέας γενιάς Ολυμπιονικών και της μαζικοποίησης του αθλητισμού στην χώρα μας.

Με την ευκαιρία οι Έλληνες Ολυμπιονίκες επιθυμούν να υπογραμμίσουν ότι υποστηρίζουν και μετέχουν σε κάθε προσπάθεια, η οποία αποβλέπει στους «καθαρούς Αγώνες» και στην προστασία του Αθλητικού Κινήματος από κάθε είδους μεθοδολογία και εξωτερική παρέμβαση που υποθηκεύει τις Αξίες και τα Ιδεώδη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών θα υποδεχθεί επίσημα τα νέα μέλη του στην ετήσια γιορτή του, η οποία θα διοργανωθεί φέτος στις 13 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».