Αθλητικά
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 16:38

Νέο ξεκίνημα για την ΑΕΚ - Παρουσίαση της νέας εμφάνισης

Σε κλίμα αισιοδοξίας για ένα νέο, υγιές ξεκίνημα, παρουσιάστηκε σήμερα η νέα επίσημη εμφάνιση της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν.

Η νέα εμφάνιση έχει ψηλά στο κέντρο της φανέλας τον δικέφαλο αετό, και τρεις παραλλαγές: η κλασική κίτρινη με μαύρο σορτσάκι, άσπρη με άσπρο σορτσάκι και γαλάζια με άσπρο σορτσάκι. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν τόσο οι παίκτες, όσο και ο προπονητής Φερνάντο Σάντος, και όλοι μίλησαν για ένα νέο ξεκίνημα σε υγιείς βάσεις με απώτερο στόχο να γίνει ΑΕΚμια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Εκ μέρους της διοίκησης μίλησε ο αντιπρόεδρος Νίκος Κούλης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στους ποδοσφαιριστές που επέλεξαν να μείνουν στην ομάδα: «Αυτή τη φανέλα θα τη φοράνε παίκτες, που θέλουν να μείνουν στην ΑΕΚ. Οι περισσότεροι έμειναν, γιατί το ήθελαν και παρά τις καλύτερες οικονομικές προτάσεις που είχαν. Στόχος μας, όπως είχε πει και ο Ντέμης Νικαλαΐδης, είναι σε λίγα χρόνια η ΑΕΚ να γίνει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα», υπογράμμισε ο κ. Κούλης.

«Είμαστε μια νέα ομάδα, που θέλει πολύ δουλειά ακόμα και πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Αυτό, που μετράει είναι οι παίκτες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, γιατί είναι νέα παιδιά και αυτό θα έρθει μέσα από τη σκληρή δουλειά και τα καλά αποτελέσματα», τόνισε από την πλευρά του ο Φερνάντο Σάντος.

Ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Κατσουράνης, υποστήριξε ότι η νέα ΑΕΚ θα είναι μια ομάδα που θα χάνει πολύ δύσκολα, θα είναι μια σκληρή ομάδα και ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή. «Ο κόσμος γνωρίζει ότι κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Στόχος της ΑΕΚ είναι να γίνει μια υγιής εταιρεία, να έχει μια αξιοπρεπή εικόνα σαν ομάδα και πιστεύω ότι θα την έχει. Οι φανέλες δεν παίζουν μπάλα, είναι βέβαια όμορφες κι ελπίζω να μας φέρουν τύχη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Κατσουράνης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ΟΑΚΑ, που θα χρησιμοποιεί η ΑΕΚ ως έδρα τη νέα περίοδο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΟΑΚΑ βοηθάει, γιατί είναι πολύ καλό γήπεδο κι έχουμε διαθέσει πολλά εισιτήρια διαρκείας. Είναι πρωτοφανές και σημαντικό, που θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Δεν πρέπει όμως να περιμένει πάση θυσία Πρωτάθλημα ή Κύπελλο, αλλά να περιμένει μια ομάδα μαχητική που θα βλέπει ένα - ένα τα ματς η οποία πολύ δύσκολα θα χάνει, αλλά δεν χάνεται ο κόσμος με μια ήττα. Θα δίνουμε το καλύτερο εαυτό μας σε κάθε αγώνα».

Ωστόσο, τα πρώτα τρία παιχνίδια της σεζόν (με Γκόριτσα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Κέρκυρα και Πανιώνιο για το πρωτάθλημα) οι «κιτρινόμαυροι» θα αναγκαστούν να τα δώσουν σε άλλη έδρα με ποιο πιθανή αυτή της Ριζούπολης, καθώς το Ολυμπιακό Στάδιο θα χρησιμοποιηθεί το διάστημα 17-29 Σεπτεμβρίου για τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων. Πρόβλημα όμως υπάρχει με το πώς θα «χωρέσουν» τα 15.000 διαρκείας που έχει πουλήσει η ΑΕΚ στο μικρής χωρητικότητας γήπεδο της Ριζούπολης.

Εξάλλου, μέχρι αύριο, η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει πιστοποιητικό φορολογικής και αφαλιστικής ενημερότητας, τα οποία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού (ΕΕΑ), προκειμένου να της δοθεί άδεια συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα.