««Με όση πολιτική αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει εγώ δεν μπορούσα να ψηφίσω κάτι το οποίο βάναυσα καταπατούσε τις ιδεολογικές αρχές της παράταξής μου», δήλωσε ο Νικήτης Κακλαμάνης, εξηγώντας την απόφασή του να δηλώσει παρών στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τις αλλαγές του ΟΟΣΑ.
Στην απόφασή του να δηλώσει παρών στο άρθρο με τις αλλαγές του ΟΟΣΑ αναφέρθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
«Το παρών», εξήγησε, «σημαίνει, σύμφωνα με τη Βουλή, άρνηση ψήφου. Δεν ψήφισα όχι γιατί με δόλιο πολιτικό τρόπο στο άρθρο 1 υπήρχε και η διανομή του πλεονάσματος που θεωρώ θετικό μέτρο».
Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε μονότονη την απάντηση των αρμόδιων υπουργών πως «δεν μας αφήνει η τρόικα» και δήλωσε πως αισθάνθηκε βαθύτατα προσβεβλημένος ως Έλληνας. Όπως είπε, πίστευε πως θα υπάρξουν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, ωστόσο δεν έγινε καμία, πλην μίας επουσιώδους για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.
«Με όση πολιτική αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει εγώ δεν μπορούσα να ψηφίσω κάτι το οποίο βάναυσα καταπατούσε τις ιδεολογικές αρχές της παράταξής μου, όπως καταρτίστηκαν τον Οκτώβριο του '74 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεύτερον, για μία ακόμη φορά, ποδοπατούσαν όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις δια στόματος Αντώνη Σαμαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Χθες ακούω από τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι η ψήφος στο νομοσχέδιο είναι ψήφος εμπιστοσύνη. Ο κ. Βενιζέλος είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρχηγός της Ν.Δ.. Κανείς από το κόμμα το δικό μας δεν μας είπε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Στους βουλευτές τέτοιου είδους γραμμές δίνονται από τον γραμματέα της Κ.Ο.», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής είπε τέλος πως επλήγη «η αστική δημοκρατία, η οποία βασίζεται πανω στη μέση αστική τάξη, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».