Πολιτική
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2004 13:24

«Χρήσιμη» η συνάντηση Παπανδρέου - Σημίτη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στην οικία του τελευταίου στην οδό Αναγνωστοπούλου.

«Με τον κ. Σημίτη είχαμε μια χρήσιμη συνάντηση για τα θέματα της επικαιρότητας, θα ακολουθήσουν και άλλες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την αποχώρησή του από την οικία του κ. Σημίτη, ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει αν η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αποτέλεσε θέμα της σημερινής συνάντησης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι δύο άνδρες κατά τη συνάντησή τους, συμφώνησαν ότι οι σχετικές συζητήσεις που γίνονται για το θέμα αυτή την περίοδο είναι άκαιρες. Επίσης, συμφώνησαν ότι η συνταγματική ρύθμιση εναποθέτει τις όποιες πρωτοβουλίες στη Νέα Δημοκρατία, που έχει και την πλειοψηφία στη Βουλή και συνεπώς η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει εκείνη πρώτη να καταθέσει τις προτάσεις της.

Πάντως, τόσο ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο κ. Σημίτης, φέρονται να θεωρούν υπερβολικές τις διαστάσεις που έλαβε η συνάντησή τους.

Το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την οικονομία.