Κόσμος
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2004 15:05

Στη Ρώμη ο ιρακινός πρόεδρος Αλ Γιάουαρ

Στη Ρώμη αφίχθη σήμερα ο πρόεδρος του Ιράκ, Γάζι Αλ-Γιάουαρ, όπου θα έχει συνάντηση με τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο ιρακινός Πρόεδρος θα γίνει επίσης δεκτός από τον ιταλό πρόεδρο Κάρλο Αζέλιο Τσιάμπι.

Η επίσκεψη του ιρακινού Προέδρου πραγματοποιείται τη στιγμή που η ιταλική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση των δύο ιταλίδων ομήρων τις οποίες απήγαγαν ένοπλοι στη Βαγδάτη.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, απηύθυνε έκκληση σε χώρες που διατηρούν στρατεύματα στο Ιράκ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισπανίας και να τα αποσύρουν.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τυνησία, ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι η απόφαση της Ισπανίας να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από το Ιράκ ήταν «ορθή».

«Εάν ληφθούν περισσότερες αποφάσεις που θα συμφωνούν με την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης θα υπάρχουν ευνοϊκότερες προσδοκίες στο Ιράκ», υποστήριξε ο κ. Θαπατέρο και χαρακτήρισε τη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα αυτή «πολύ αρνητική».