Πολιτική
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2004 17:49

Γ. Παπανδρέου: Κίνδυνος να χαθεί η εικόνα της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς

Για το ενδεχόμενο να χαθεί η εικόνα της αξιοπιστίας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στην οικονομική πορεία της χώρας.

«Ενα βασικό κεκτημένο σταθερότητας και ανάπτυξης που κέρδισε η Ελλάδα με πολύ κόπο, φοβόμαστε ότι με τους σημερινούς χειρισμούς της κυβέρνησης, μπορεί να χαθεί», τόνισε ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Μπορεί να δούμε την υποβάθμιση τη δανειοληπτική της χώρας μας. Μπορεί να δούμε την απώλεια χρημάτων από το Γ’ ΚΠΣ».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Ολλανδία, όπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης θα παρουσιάσει τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία που προέκυψαν μετά την πρόσφατη απογραφή. «Τα μηνύματα δεν είναι θετικά και αναρωτιόμαστε γιατί τα στοιχεία αυτά, τα οποία έστειλε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Eurostat, δεν τα έχουμε, δεν τα έχει δώσει στη δημοσιότητα. Υπάρχει δηλ. μια μεγάλη αδιαφάνεια γύρω από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομία», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου.

«Όλα αυτά δημιουργούν μια ανασφάλεια, το αίσθημα της απραξίας, το αίσθημα της έλλειψης ευθύνης και ικανότητας και αδυναμίας, κάτι το οποίο διαπιστώσαμε και με τους φορείς τους παραγωγικούς με τους οποίους μιλήσαμε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.