Πολιτική
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 13:21

Γ. Παπανδρέου για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό

«Καλή σχολική χρονιά» ευχήθηκε σήμερα σε μαθητές, γονείς και καθηγητές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, επισκεπτόμενος το 10ο Δημοτικό σχολείο Πετρούπολης.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις καταγγελίες τόσο της ΟΛΜΕ, όσο και της ΔΟΕ για μεγάλες και σημαντικές ελλείψεις, σε ό,τι αφορά το προσωπικό. «Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι αρχίζει δύσκολα η σχολική χρονιά για πολλά παιδιά», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Εμείς ως αντιπολίτευση, είμαστε κοντά στην εκπαίδευση, κοντά στους γονείς, στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβάλλουμε στην βελτίωση αυτής της κατάστασης. Αλλά και πάλι καλή χρονιά σε όλους».

Από την πλευρά της, η συνονίστρια του ΠΑΣΟΚ αρμόδια για θέματα Παιδείας, Μαρία Δαμανάκη, παρατήρησε ότι η νέα χρονιά αρχίζει με προβλήματα. «Αυτό δεν είναι κάτι που το θέλαμε, όμως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μιλούν για χιλιάδες κενά», ανέφερε η κ. Δαμανάκη.

«Όταν μόλις χτες μοιράστηκαν 3.500 διορισμοί σε αναπληρωτές, είναι φανερό ότι μέσα σε ένα 24ωρο τα κενά αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν», επισήμανε η κ. Δαμανάκη και τόνισε ότι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κάνουν λόγο για 15.000 περίπου κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Θέλουμε ταχύτατα να αποκατασταθούν τα πράγματα και νομίζω ότι η κυβέρνηση, που φάνηκε τόσο απροετοίμαστη, θα πρέπει επιτέλους να συζητήσει σοβαρά τα προβλήματα της παιδείας και να αναζητήσεις λύσεις κοινά αποδεκτές», κατέληξε στις δηλώσεις της η Μαρία Δαμανάκη.