Πολιτική
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 16:41

Η Αλέκα Παπαρήγα για την υπόθεση της πτώσης του Σινούκ

Για πολιτικές και στρατιωτικές ευθύνες στην υπόθεση της πτώσης του Σινούκ, έκανε λόγο η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις δηλώσεις της για το τραγικό δυστύχημα.

«Σε τέτοια τραγικά δυστυχήματα, με όλο αυτό το φόντο που βλέπουμε, καθυστερημένες ειδοποιήσεις κλπ, σαφώς υπάρχουν και πολιτικές και στρατιωτικές ευθύνες», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα γύρω από το θέμα του προσανατολισμού των ενόπλων δυνάμεων, της νέας δομής που έχουν, διότι τα πράγματα είναι πιο πονηρά απ΄ ότι φαίνονται, όσον αφορά στις εξελίξεις στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων», παρατήρησε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Όταν λέω πιο πονηρά, για να ξεκαθαρίζω, εδώ οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αλλάξει ουσιαστικό προσανατολισμό. Ήδη δίνεται αρμοδιότητα στις ένοπλες δυνάμεις να ανακατεύονται στο εσωτερικό της χώρας, σε διαδηλώσεις, για την εγκληματικότητα κλπ. Πιστεύω, δηλαδή, ότι μια σειρά προβλήματα κακοδιοίκησης έχουν να κάνουν και με τις αλλαγές στη δομή και τον προσανατολισμό των ενόπλων δυνάμεων».