Κόσμος
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 18:06

Κύπρος: Περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων

Την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών.

Την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών.

Βάσει αυτών αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών στα 300 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο και στα 500 ευρώ ανά νομικό πρόσωπο.Το διάταγμα το οποίο εξέδωσε το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τα εξής:

  • την αύξηση του υφιστάμενου ορίου αναφορικά με τη μεταφορά χρημάτων εντός της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως σκοπού, ανά φυσικό πρόσωπο, μηνιαίως, από 20.000 ευρώ σε 50.000 ευρώ και ανά νομικό πρόσωπο, μηνιαίως από 100.000 ευρώ σε 200.000 ευρώ,
  • την κατάργηση της απαγόρευσης τερματισμού κατάθεσης προθεσμίας πριν την καθορισμένη ημερομηνία λήξης της και συναφώς όλων των εξαιρέσεων αυτής,
  • το άνοιγμα νέου λογαριασμού σε μη υφιστάμενο πελάτη πιστωτικού ιδρύματος στην περίπτωση που ο λογαριασμός αποτελεί νέα κατάθεση προθεσμίας (χωρίς χρονικό προσδιορισμό) που δημιουργείται με μετρητά, νοουμένου ότι το ποσό που κατατίθεται υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ.

Το διάταγμα για τις Διεθνείς Τράπεζες εκδίδεται χωρίς καμία αλλαγή. Η περίοδος ισχύος και των δύο διαταγμάτων είναι 35 ημέρες.