Κόσμος
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 19:08

Η Αλ Κάιντα είχε χρηματοδοτήσει τις επιθέσεις στην Κων/πολη

Οι επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο του 2003 είχαν χρηματοδοτηθεί από την Αλ Κάιντα, κατέθεσε σήμερα ένας από τους κύριους υπόπτους των επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή 63 ανθρώπων.

«Υπήρχαν σύνδεσμοι αλληλοβοήθειας ανάμεσα στην οργάνωση που διέπραξε τις επιθέσεις και την Αλ Κάιντα, και τα χρήματα προήλθαν από την Αλ Κάιντα», κατέθεσε ενώπιον του κακουργιοδικείου της Κωνσταντινούπολης, ο Αντνάν Ερσόζ, που αρνήθηκε τη συμμετοχή του στις επιθέσεις, λέγοντας ότι εκείνη την περίοδο βρισκόταν στο Ιράν.

Ο Ερσόζ ομολόγησε ότι είχε εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, και ότι είχε συναντήσει τον Μπιν Λάντεν στην Κανταχάρ πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αλλά διέψευσε ότι είναι μέλος της οργάνωσης.

Πρόσθεσε, ότι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των επιθέσεων του Νοεμβρίου Χαμπίμπ Ακντάς http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/10/958331.htm τόν είχε πλησιάσει και του είχε ζητήσει να βοηθήσει στην εισαγωγή χρημάτων που χρειάζονταν για τη χρηματοδότηση των επιθέσεων, αλλά ο ίδιος είχε αρνηθεί.