Σε αναζήτηση τρόπων να κάμψουν τις αντιδράσεις των βουλευτών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για το γάλα, βρίσκονται οι ηγεσίες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Σε αναζήτηση τρόπων να κάμψουν τις αντιδράσεις των βουλευτών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για το γάλα, βρίσκονται οι ηγεσίες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά, αφού μέχρι την Παρασκευή το επίμαχο άρθρο πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή, ενώ τα επιτελεία των δύο κομμάτων πρέπει να έχουν στα χέρια τους το τελικό κείμενο μεθαύριο Τετάρτη, προκειμένου να γίνει αντικείμενο διαβούλευσης με όσους βουλευτές έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους.
Το υπουργείο Ανάπτυξης αποκλείει την πιθανότητα αλλαγών, ωστόσο το Μαξίμου σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα το κείμενο να υποστεί μια μικρή διαφοροποίηση, όπως για παράδειγμα η αναγραφή της λέξης ελληνικού για το φρέσκο γάλα άνω των δύο ημερών και μέχρι των 11, ώστε να διαχωρίζεται από το εισαγόμενο.
Παράλληλα, Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της Κυβένρησης δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα θέσουν θέμα κομματικής πειθαρχίας, αφού η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία (153 βουλευτές) δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν δεν τίθεται θέμα για την επίμαχη ψηφοφορία.
Σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει τη ρύθμιση για το γάλα, θέτοντας θέμα γενικότερου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Ωστόσο, στο πρωθυπουργικό περιβάλλον πιστεύουν ότι οι υπόλοιποι βουλευτές που αντιδρούν θα άρουν τις επιφυλάξεις τους όταν δουν το τελικό κείμενο της συμφωνίας, όπως δήλωσε το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Τέλος την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, ενώ και από πλευράς της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει αναλάβει να ενημερώσει τους κυβερνητικούς βουλευτές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ