Αθλητικά
Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 21:56

Νίκες για Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ

Με εκτός έδρας νίκες συνέχισαν Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ τις υποχρεώσεις τους στην 26η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. 

 

Με εκτός έδρας νίκες συνέχισαν Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ τις υποχρεώσεις τους στην 26η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος.

Οι Βαυαροί χρειάστηκαν δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (82΄ Σβαϊνστάιγκερ, 86΄ Γκέτσε) για να καταβάλουν την αντίσταση της Μάιντς (0-2), ενώ η Μπορούσια επιβλήθηκε 3-0 του Ανόβερου (3΄ Χούμελς, 52΄ Λεβαντόφσκι, 90΄+ Ρόις), με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά και με δική του προσπάθεια να «φτιάχνει» το πρώτο γκολ της Ντόρτμουντ.

Η Στουτγκάρδη του Χουμπ Στέφενς, στην αποστολή της οποίας βρισκόταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος (δεν χρησιμοποιήθηκε) νίκησε 1-0 το Αμβούργο  με γκολ του Μαξί στο 69΄ και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με δέκα παίκτες από το 53ο λεπτό λόγω αποβολής του Τσαλχάνογλου.

Η Γκλάντμπαχ μετά από επτά αγώνες χωρίς νίκη στο δεύτερο γύρο, σημείωσε τη δεύτερη σερί επιτυχία της επικρατώντας εύκολα της Χέρτα με 3-0 (28΄ Αράνγκο, 32΄ αυτ. Α. Ράμος, 40΄ Ράφαελ). Με αυτή τη νίκη τα «πουλάρια» ανέβηκαν στην πέμπτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την Λεβερκούζεν που κατέχει την τελευταία θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Στις άλλες συναντήσεις, η Σάλκε νίκησε την Άιντραχτ Μπραουνσβάιχ με 3-1 (17΄ Γκορέτσκα, 66΄ Χούντελααρ, 90΄+ Σάλαϊ - 81΄ Κέσελ), ενώ Βόλφσμπουργκ και Άουγκσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 81΄ με τον Όλιτς το γκολ του Βέρνερ από το 43ο λεπτό.