Κόσμος
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004 19:49

Το υπουργείο Οικονομίας της ΠΓΔΜ για την υπόθεση της ΟΚΤΑ

Τις θετικές, όπως τις χαρακτηρίζει, ενδείξεις που προέρχονται από την ελληνική κυβέρνηση και από εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο επίμαχο θέμα με την ΟΚΤΑ, χαιρετίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας της ΠΓΔΜ.

«Καθιστούμε για ακόμη μία φορά σαφές ότι επιθυμούμε η ΟΚΤΑ, όπως και όποια άλλη παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα, να έχει θετικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα την ανάπτυξη της εταιρείας, στην κατεύθυνση να καταστεί περιφερειακός προμηθευτής πετρελαίου και παραγώγων πετρελαίου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομίας της ΠΓΔΜ.

Το υπουργείο Οικονομίας της γειτονική χώρας δηλώνει τέλος, έτοιμο για την επίλυση όλων των ανοικτών θεμάτων της συμφωνίας με τα ΕΛΠΕ για την αγοροπωλησία της ΟΚΤΑ -τα οποία έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας, την τοπική νομοθεσία και την νομοθεσία της Ε.Ε., καθώς και με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου- στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, και προς το συμφέρον αμφότερων των πλευρών.

Πηγή ΑΘηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων