Αθλητικά
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 23:09

Ευρωλίγκα: «Ζωντανός» για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα και δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει με 89-59 στο ΣΕΦ. Η 5η νίκη σε 11 αγώνες στο Top 16 της Ευρωλίγκας διατήρησε τους «ερυθρόλευκους» σε...τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ, αρκεί η ελληνική ομάδα να πετύχει το 3Χ3 στα υπόλοιπα παιχνίδια (εκτός με Μάλαγα, Αναντολού Εφές, εντός με Παναθηναϊκό).

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα και δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει με 89-59 στο ΣΕΦ. Η 5η νίκη σε 11 αγώνες στο Top 16 της Ευρωλίγκας διατήρησε τους «ερυθρόλευκους» σε...τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ, αρκεί η ελληνική ομάδα να πετύχει το 3Χ3 στα υπόλοιπα παιχνίδια (εκτός με Μάλαγα, Αναντολού Εφές, εντός με Παναθηναϊκό).

Εάν εξαιρέσει κανείς τα μισά της πρώτης περιόδου, διάστημα στο οποίο οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των γηπεδούχων στην άμυνα και τις κακές επιλογές στην επίθεση, ο Ολυμπιακός με σερί 14-0, μετέτρεψε το εις βάρος του 7-15 σε 21-15 κι από κει και πέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η πρώτη νίκη μετά από 4 διαδοχικές ήττες ήρθε πολύ πιο εύκολα απ΄ ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού, που από την αρχή του ματς έδειξαν ποιο είναι το αφεντικό του αγώνα και δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Σκαριόλο να αιφνιδιάσει, όπως έκανε με τον Παναθηναϊκό πριν από τρεις εβδομάδες στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Με το Βασίλη Σπανούλη να επιστρέφει στην πεντάδα (14 πόντους, τους 10 στο πρώτο μέρος) και το Λοτζέσκι να καλύπτει επάξια το κενό του τραυματία, Στράτου Περπέρογλου (16π.), ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 18 στο 20λεπτο (45-27) και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε...προπόνηση. Διατήρησε σταθερά μία διαφορά που κυμαινόταν από 17 έως 22 πόντους και έφτασε άνετα στη νίκη. Την παράσταση στον αγώνα έκλεψε ο νεαρός, Γιάννης Παπαπέτρου, που τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους (3/3 τρ, 2/2 διπ.))

Πλέον, το ματς της ερχόμενης εβδομάδας με τη Μάλαγα στην Ανδαλουσία είναι «τελικός», καθώς όποια ομάδα πάρει το ροζ φύλο αγώνα θα βρεθεί «αγκαλιά» με το εισιτήριο της πρόκρισης στην οκτάδα της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός, εκτός απρόοπτου, στην προσπάθειά του κόντρα στους Ισπανούς θα έχει μαζί του και το Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος περισσότερο για προληπτικούς λόγους έμεινε εκτός από το σημερινό ματς, όχι, όμως, και το Στράτο Περπέρογλου, που θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής με την Αναντολού Εφές.